България е топ 20 на УНИЦЕФ за най-добри страни за

...
България е топ 20 на УНИЦЕФ за най-добри страни за
Коментари Харесай

Най-добрите страни за семейства с деца

България е топ 20 на УНИЦЕФ за най-хубави страни за фамилии с деца. Англия, Кипър, Гърция и Швейцария са от най-лошите места в развиващия се свят за развъждане на деца, оповестява The Week.

Изследователите от детския фонд на Обединените народи съпоставиха четири типа политики, ориентирани към фамилиите, предлагани в 41-те страни, които принадлежат към Европейски Съюз, и към Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР), оповестява The Guardian.

Класирането се основава на продължителността на изплатения отпуск по майчинство; дълготрайност на заплатен отпуск по бащинство; броят на децата под три години, посещаващи предучилищна подготовка; и броят на децата над три години, посещаващи предучилищна подготовка.

Десет от страните, които УНИЦЕФ оцени, не са включени във финалната таблица, защото не са разгласили нужните данни, в това число Япония, Съединени американски щати и Канада.

Като цяло Швеция е оповестена за най-хубавото място за млади фамилии, следвана от Норвегия и Исландия. На другия завършек на скалата Англия се подрежда на 28-о място, като последните три места заемат Кипър, Гърция и Швейцария.

Анализът също по този начин разкрива някои трагични вариации: до момента в който Естония предлага на дамите 85 седмици отпуск по майчинство при цялостно възнаграждение, Обединеното кралство им дава еквивалент единствено на 12, състоящи се от шест седмици на 90% от заплатата и 33 седмици на по-ниска ставка.

Обаче, Англия се показва доста по-добре от Съединени американски щати, когато става въпрос за наставнически отпуск като цяло, предлагайки на бащите две седмици, въпреки и не при цялостно възнаграждение, в допълнение към отпуска, които майките могат да вземат. Съединени американски щати въобще не оферират наставнически отпуск.

Междувременно в Япония, новите татковци могат да вземат повече от 30 седмици заплатен отпуск - само че единствено 17% са се възползвали от това през 2017 г.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР