България е тежка политическа и икономическа криза. Трябва да спре

...
България е тежка политическа и икономическа криза. Трябва да спре
Коментари Харесай

Надежда Йорданова: Важни са резултатите от съдебната реформа

България е тежка политическа и икономическа рецесия. Трябва да спре празното политическо говорене. Подкрепа от Движение за права и свободи за ръководство не е търсена и не е предлагана . Основна цел на новия кабинет е да обезпечи време, да рестартира парламентарната република и да построи на ново изгубеното доверие. Това съобщи в ефира на БиТиВи Надежда Йорданова от ПП/ДБ.

Според нея България се нуждае от конституционна промяна и работеща правосъдна система. За постигането на конституционно болшинство сме подготвени да работим с всички партии в Народно събрание. Важни са резултатите. Когато приключим с промените в конституцията, значи сме си свършили работата, разясни тя.

Нашите гласоподаватели ни дадоха доверие и мандат да правим правосъдна промяна, посочи Йорданова. По думите й главните цели са делене на Висш съдебен съвет на две и преосмисляне на института на служебния кабинет.

В момента имаме заслужен, който оптимално пламенно ще отстоява върховенството на закона, добави депутатът.

Местните избори ще пренапишат политическата карта . Хората са изтощени от цикличността на изборите, те търсят решения. В момента текат диалози за локалните избори. Търсим формула за общо явяване с Политическа партия и Спаси София. Важни са положителните решения и верните хора, които да ги провеждат, уточни Йорданова.

По отношение на желаните депутатски имунитета, тя съобщи, че краткотрайна комисия ще гледа имунитетите и, че това е нормални процедура, За всяко сходно искане Народно събрание би трябвало да подходи отговорно. Ние ще разгледаме деликатно всички условия, добави тя.

По отношение на обсъжданото от Висш съдебен съвет искане за, Йорданова уточни, че Иван Гешев няма моралните и нравствените качества да заема поста.
 Кабинетът Денков/Габриел мина със 130 гласа и един
Кабинетът Денков/Габриел мина със 130 гласа и един " срещу " от ГЕРБ

Има кабинет от 49-то Народно събрание, под управлението на „ скромния човек “ Николай Денков
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР