България е тазгодишната страна-партньор на най-голямото изложение за селскостопански продукти

...
България е тазгодишната страна-партньор на най-голямото изложение за селскостопански продукти
Коментари Харесай

В Германия препоръчват за най-сигурни пароли кьопоолу и кавърма

България е тазгодишната страна-партньор на най-голямото ревю за селскостопански артикули „ Зелена седмица “, което се организира годишно в Берлин. Страната ни се предствя с разнородни свои артикули и артикули независимо в цяла палата, написа " 24 часа ".

Успоредно с това от седмица по немските медии тече акция за рекламиране на български храни и ястия. Представяне на типични нашенски блюда през последната седмица направи и берлинското „ Радио 1 “, което на смешка предложи на слушателите си да си създадат паролите за интернет непробивеми, заемайки имена от типични български ястия като „ кавърма “, „ снежанка “ или „ кьопоолу “.

За откриването на Зелената седмица в Берлин в петък идва българският министър на земеделието и горите Румен Порожанов. Обиколка на българската палата той ще направи дружно със своя сътрудник от немска страна Кристиан Шмид.

На откриването ще участват още и еврокомисарят по земеделието Фил Хоган, кметът на Берлин Михаел Мюлер, вицепрезидентът на федералния съюз на немската хранителна промишленост Кристиан декор Бьотихер и президентът на Германския селскостопански съюз Йохаим Рюквид. За церемонията по откриването в панаирната палата в Берлин се чакат над 3500 посетители.

България ще се показа с някои от най-известните си артисти и музиканти. Освен национални танци и песни, изпълнявани от „ Българе “, ще има и осъществявания на Люси Дяковска от най-популярната немска момичешка попбанда „ Ноу Ейнджълс “ и Адриана Николова-Печенката, която комбинира бийтбокс с оперно пеене. Студенти от музикалната академия в Пловдив пък ще показват с класическа музика града си, който следващата година ще е европейска столица на културата.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР