България е сцена на няколко конфликта. САЩ<-->Русия, например; както и

...
България е сцена на няколко конфликта. САЩ<-->Русия, например; както и
Коментари Харесай

Комунисти бранят демокрацията; Божков бори мафията… българската „Арабска пролет“

България е сцена на няколко спора. САЩ<-->Русия, например; както и вътрешно-руски борби. И чак по-късно идват борбите на Българска социалистическа партия за власт и опитите на всякакви хора да яхнат митингите.

Преди да стартираме, желая единствено да се означи, че колкото и Корнелия Нинова  Корнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от Българска социалистическа партия, член на Парламентарната група на Коалиция за и Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на да приказват за митингите и да упорстват за оставка на държавното управление, никой от тях не приказва изключително доста за първопричината за този митинг, а точно нещото, случило се към персоната на Ахмед Доган  Ахмед Доган Ахмед Демир Доган е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, само че изкарва огромна част от, съответно на мястото, наречено Росенец. Радев само си разреши да каже, че би трябвало да се махне защитата на НСО от дадени хора, визирайки Доган. Докато Нинова не си разрешава да разяснява Росенец. Ще се върнем и на това по-късно, само че преди това…

Да напомним няколко съществени неща, които се случиха през миналата година:

Към края на предходната година, която означи тъкмо 30 години от началото на така наречен Преход в България, основният прокурор тогава Сотир Цацаров  Сотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 година в гр. Пловдив. Средното си обучение приключва в, дружно с приемника си Иван Гешев  Иван Гешев Иван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо обучение във (негов заместител по това време), както и ръководителите на ДАНС, Националната разследваща работа и работа „ Военна информация “, се срещнаха с Тим Морисън – консултант на президента Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския и член на Съвета по национална сигурност. Според формалната информация, пусната от прокуратурата, там са си говорили за противодействието на корупцията и проведената престъпност в България, прането на пари и дейностите в отбрана на националната сигурност.

Сотир Цацаров и Иван Гешев се срещнаха със консултант на президента Тръмп в Белия дом

Ще повторя нещо, което и преди съм казвал: Ако си мислите, че Съветът по национална сигурност на Съединени американски щати разисква проведената престъпност или корупцията, изключително пък тези в България… грубо се лъжете. Това, което би трябвало 99% да сме сигурни, че се е случило, е: дискутиране на вземането на ГЕОПОЛИТИЧЕСКА позиция един път за постоянно.

Никога сходни „ дребни “ тематики не са се обсъждали от този съвет, не са били обсъждани и предходната година. Можете да сте сигурни.

Все отново обаче ние работим с НАТО и натовска загадка информация, а в това време сме подарили на Русия територии като пристанище „ Росенец “, което е съветски анклав, страна в държавата… няма никакъв надзор какво излиза оттова и влиза в България, респективно – в Европейски Съюз, респективно – в страна от НАТО. Неотдавна разбрахме също, че външният министър на Русия Сергей Лавров  Сергей Лавров Сергей Викторович Лавров е съветски посланик, като от 2004 година е министър на външните работи декларирал претенциите на съветската страна към това да придобие санаторно-курортния комплекс „ Камчия “. Руските депутати проучвали комплекса, с цел да го трансфорат в (по техни думи) „ съществена задгранична културно-хуманитарна площадка за налагане на съветските ползи в Европа “. Може да се допуска, че става дума за мравуняк на шпиони, работещи, множащи се и засилващи позициите си в бизнеса, в политиката и така нататък Че даже и в културата, т.е. – в пропагандата. Лавров споделя, че това е неповторим план за използването на „ мека мощ “ от страна на Русия.

Сега назря различен един грамаден световен скандал, а точно информацията, че Путин е предложил заплащане на афганистански наемници, с цел да избиват американски военни.

Студената война е в разгара си още веднъж. Влиянието на Русия в България е леко отслабено, само че напълно не е за подценяване. Партии, като БСП; както и авторитетни персони, като Корнелия Нинова  Корнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от Българска социалистическа партия, член на Парламентарната група на Коалиция за, Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на и други кремълски спътници са към момента в най-високите етажи на държавната власт. В икономическата власт също – огромна част от бизнеса се ръководи от ченгета и сътрудници.
Америка и НАТО обаче не могат да си разрешат да работят пълноценно с нас, до момента в който сме троянски кон на Русия. А ситуацията ни изисква да вземем страна най-сетне. Помните и възбраната за влизане в Съединени американски щати на арбитър Андон Миталов, който беше пуснал обвинявания в шпионаж за Русия Николай Малинов да се срещне с Путин, който му даде орден. Кой арбитър пуска упрекнат в шпионаж? При това да пътува в страната, за която шпионира. Където да получи орден?

Христо Иванов: С Андон Миталов Съединени американски щати ни споделят да стоим надалеч от Русия

Руската връзка на всички места в България е доста мощна. Само че не можем да продължаваме да следваме пътя на „ ще бъдем и с тези, и с тези “. 30 години беше срокът и той изтече.

Личността на Доган не е коментирана от нито една от страните, тъй като самичък по себе си той съставлява човек, който в верния миг е бил на вярното място и е спечелил доверието на верните хора. Толкова. Агент на комунистическите служби и участник в поддръжката на режима. Работа, която си е избрал, с цел да не бъде като всички останали тогава, а с цел да се издигне над тях и да не пълзи в тоталитарната страна, а да бъде измежду гласовете с власт. Просто избор, който е направил, това е.

Сега той е пазителят на портата за съветските ползи в България. Гледайте на него като на: 1. Личността Доган и 2. Постът „ Доган “. Личността Доган е просто един интелигентен човек, който е употребявал гения си, с цел да извлече максимума за себе си, заемайки дадена служба. Той, като всички нас, е просто един човек. Ценен, само че сменяем. Ако съветската страна заподозре намаляване на позициите му или заподозре, че му липсва към този момент увереността, бързината на мозъка, че схемите му към този момент не са приемливи, то тя ще го смени. И в това няма нищо персонално, просто бизнес. Ето това е длъжността „ Доган “. И тя може да бъде заета от различен сигурен човек на онази страна. Не е инцидентно, че това, което назовават „ летни сараи на Доган “ се намира тъкмо до „ съветския “ Росенец, през който се внася и изнася. Именно по тази причина Доган е „ пазителят на портата “. Засега.

Никой в българското политическо пространство не може просто ей по този начин да направи нещо против Доган и то да има „ краен резултат “. Всички дейности против него са с стеснен резултат и той е най-вече имиджов. Ако стане пък по този начин, че някой успее в действителност да направи нещо против него, то това автоматизирано ще докара до отдръпването на доверието към него от съветската страна и назначението на нов „ Доган “. Реално, резултатът за България ще е непосредствен до нулата.

Ето за какво би трябвало да се търси спиране на модела, а не на махането на изпълнителя на длъжността. Докато има служба, все ще се намира кой да я заема.

Съединени американски щати също не могат да се намесят против него, тъй като е мощна фигура на мощния им конкурент Русия. Или да го кажем по този начин: мощна фигура на към момента мощните в Русия. Защото и там – в Русия – си тече вътрешна борба, която някои към този момент изгубиха. Секунда единствено и ще се върнем и на това.

Съединени американски щати не могат просто ей по този начин да „ удрят “ мощните фигури на Русия, тъй като това води до реципрочни отговори. Пак подсещам за обещаните от Путин пари на афганистанци да убиват американски бойци. Това едно; и второ: не си мислете, че България е най-важната стратегическа цел на руснаците или американците. Важна е, да, само че чак пък „ най-важната “… Ако тук американците имат силата (примерно… няма по какъв начин да знаем със сигурност) да „ ударят “ нечия мощна фигура на Русия, то не се знае къде по света пък руснаците имат опцията да ударят мощна фигура на американците. И не се знае кое от двете им е по-важно сега. Да кажем, че са ги предизвестили: пипнете ли Доган в България, имаме опция да „ пипнем “ вашия човек в (намислете си страна тук и я сложете в скобите).

А в този момент да се върнем да вътрешните спорове в Русия. Само си спомнете по кое време позицията на Васил Божков  Васил Божков Васил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 година във Велинград. Божков е български предприемач, апетитен от беше мощно разтърсена и скоро по-късно изгубена. Малко откакто съветският основен прокурор Чайка загуби позицията си в Русия и стана „ неприятен “ на Путин и хората към него. Последва го и Медведев, който загуби поста си. В Русия също има „ групи “ и „ кръгове “. Дори самото Комитет за Държавна сигурност (на СССР) е разграничено на „ племена “. Просто едното загуби въздействието си и по веригата надолу всички техни хора по света изгубиха позиции. Малко откакто Божков избяга в Дубай, при него беше изпратен Сергей Наришкин, който управлява военното разузнаване на Руската федерация. Визита, която може да се преглежда многостранно. Може да е била за „ застъпване “ за Божков пред дубайските управляващи, само че може да е била и за да ревизират какво знае и до каква степен е податлив да приказва или да мълчи по дадени въпроси.

Разбирате, че става дума за бизнес и нищо повече, нали?

И на фона на всичко това митингите в България, стартирали поради Росенец и Доган внезапно към този момент нямат нищо общо с Росенец и Доган, а се употребяват от Нинова и Радев (и други сходни на тях), за техни си персонални дела. Ако очаквате от тях да създадат нещо против интереса на съветската страна, Доган или Росенец, значи не разбирате по какъв начин работят обикновените бизнес взаимоотношения.

Сега… тъй като се пренесохме към този момент напълно на българска почва, да погледнем мненията, че Божков има проекти да влиза в Парламента. Божков няма проекти да влиза в Парламента, тъй като той към този момент е в Парламента. Чрез „ негови хора “, като Александър Паунов, който може и да напусна фамилията на Българска социалистическа партия, откакто се разкри абсурда към връзката му с Божков, само че няма да си тръгне и от Парламента. Остава като самостоятелен.

Относно това има две неща, които ми направиха усещане в държанието на водача на Българска социалистическа партия, което е показателно за партийната линия. Нинова се разграничи от държанието на Паунов, само че сега—след като стана ясно в какво се е замесил. Щеше ли да се разграничи от него, в случай че това не беше изнесено като информация? Можем единствено да гадаем…

Депутатът от Българска социалистическа партия за България Александър Паунов призна, че с Божков уговарят прелом

Попитана съответно какво счита за Божков, Нинова не даде никаква оценка, съобщи, че не се е срещала с него. С това, че не се е срещала с него, тя желае да ни каже, че не знае нищо, но нищо за него. Такава липса на осведоменост може и да е естествена за един редови жител, да речем продавач на домати на пазара, само че за водач на втората по мощ партия в страната е… нереална.

Тя отхвърли да даде оценката си. Хората доста от дълго време са си го споделили: „ Не п**ай в кладенеца, от който може някой ден да пиеш “. Тя евентуално не изключва опцията някой ден да работи с/за господин Божков и по тази причина през днешния ден деликатно „ няма мнение “.

За парите споделят, че не миришат.

В заглавието използвах думите „ Арабска пролет “. Ето какво имам поради: тя стартира края на 2010 година и продължи всъщност през 2011 година и малко през 2012 година Започна в Twitter. Това е платформа, която по този начин и не можа да завоюва известност в България. Тук най-добре работи Facebook. Който през днешния ден е движеща мощ на митингите. Виждате приликата, нали?

И там – в арабските страни, преди 10 години, хората си фантазираха, че се борят с едни диктатори, като Кадафи в Либия, да вземем за пример или бен Али в Тунис, само че действително с дейностите си отприщиха нещо друго…

… „ Арабската пролет “ роди, разви и даде мощ на „ Ислямска страна “.

„ Откакто беше оповестена „ Арабската пролет”, за нас стартира „ Ислямската пролет”. Това са думи на Абу Юсаф, водач на ИДИЛ в изявление пред Суад Мекхенет от 2014 година

Надявам се, разбирате защо приказвам, тъй като ситуацията сега в действителност е: "комунисти бранят демокрацията "…

А и—оценете иронията, в случай че „ Арабската пролет “ за България пристигна от… Дубай…
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР