България е страната в ЕС, в която най-много хора смятат,

...
България е страната в ЕС, в която най-много хора смятат,
Коментари Харесай

България оглави класацията по псевдознания в ЕС: Най-много хора смятат, че динозаври и хора са живели по едно време

България е страната в Европейски Съюз, в която най-вече хора считат, че динозаврите и хората са живели едновременно.

Едва една трета дефинират изказванието за " погрешно ".

На другия полюс са супер сполучливи страни като Швеция, Белгия, Германия, Чехия, където масата от хората незабавно дава отговор, че това е погрешно изказване. 

Изследването на Евробарометър не е изненадващо, само че е следващото доказателство за слабата обща просвета в нашата страна, която пък е едно от обясненията за резултатите, които реализираме като нация.

Ето какво написа доктор Петър Марков от унивеситета в Оксфорд:

" Това са две графики от проучването Евробарометър от 2021 година, които поставят още един тягостен щрих към картината на качеството на просветителната система в България.

Респондентите на анкетата е трябвало да оценят подадено им изказване с `Вярно`, `Невярно`, или `Нямам представа`. В случая изказванието е `Най-ранните хора са живели едновременно с динозаврите`.

Едва 35% от респондентите в България са окачествили изказванието като погрешно. От долната графика се вижда че това е най-ниския % в Европейски Съюз на хора дали този (правилен) отговор. А от картата на горната се вижда че единствените, които ни вършат компания в европейския хайлайф по просветеност са страни, които в действителност не са членове на Съюза - Албания и Косово.

Оставям мненията на вас. "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР