България е страната с най-ниски разходи за отдих и спорт

...
България е страната с най-ниски разходи за отдих и спорт
Коментари Харесай

България с най-низки разходи за отдих и спорт в ЕС

България е страната с най-ниски разноски за отдих и спорт измежду 27-те членки на Европейски Съюз. Това сочи нов отчет на Евростат, написа monitor.bg. През 2018 година 27-те държави-членки на Европейски Съюз са похарчили общо 50,7 милиарда евро държавни разноски за отдих и спорт, оповестява „ Румъния вестник “. Като цяло в Европейски Съюз разноските на държавното ръководство за отдих и спорт остават релативно постоянни като % от общите разноски от началото на проучването през 2001 година През последните години обаче се вижда леко нарастване в каузи на общите разноски, показва отчетът.

Най-ниските разноски за отдих и спорт на един гражданин са регистрирани в България (11 евро), Румъния (30 евро) и Словакия (31 евро), следвани от Литва (35 евро) и Хърватия (39 евро).

През 2018 година съотношението на държавните разноски за отдих и спорт към общите разноски варира в държавите-членки на Европейски Съюз от 0,4% от общите разноски в България, следвана от Ирландия и Малта, до 2,1% в Унгария. Люксембург харчи най-вече на гражданин за отдих и спорт, се споделя в отчета. Сумите, изхарчени от държавните управления на Европейски Съюз, са показани според от броя на популацията на всяка държава-членка.

Правителствените разноски за отдих и спорт на гражданин са били над 200 евро в шест държави-членки на Европейски Съюз през 2018 година, които са измежду страните с най-голям витален стандарт в международен мащаб: Люксембург (500 евро на жител), Швеция (254 евро), Финландия (226 евро), Франция (204 евро), Нидерландия (202 евро ) и Дания (201 евро).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР