България е страна, в която се срещат много любители на

...
България е страна, в която се срещат много любители на
Коментари Харесай

Как да предпазите от кражба гумите и джантите на вашия автомобил

България е страна, в която се срещат доста фенове на колите, само че не всеки от тях има предпочитание и най-много финансова опция да поддържа нов и скъпоструващ автомобил. Всеки втори избира да си закупи гуми втора употреба с цел да си спести някой различен лев, в което, несъмнено, няма нищо неприятно. Макар застраховките да са разход, който няма по какъв начин да бъде икономисан, ремонтът и подмяната на скъпи елементи е нещо, което може да бъде усъвършенствано, стига да знаете освен по какъв начин да се грижите за автомобила, само че и да го предпазвате от крадци.

Застраховката „ Каско " покрива вреди, както и кражба на части, да вземем за пример огледала, гуми и джанти, само че не всеки път сумата от компенсацията се оказва задоволителна. Освен това при повторна кражба, застрахователят заплаща по-ниска сума.

Джантите и гумите са един от най-важните съставни елементи на возило. Ако съумеете да ги опазите от евентуални крадци, това ще ви спести обилни разноски в бъдеще и няма да ви се постанова да се разправяте със застрахователни компании.

Ето няколко съвета, които ще ви оказват помощ да го постигнете:

Заключвайте колата в гараж

Автокрадците нормално избират да разполагат с повече време когато похищават даден автомобил. Това значи, че шансът да ви откраднат гумите или джантите до момента в който пазарувате в " Кауфланд " е доста по-нисък, в сравнение с когато сте паркирали покрай дома. Няма значение дали живеете в огромен или дребен град, на село или в далечен градски регион, дръжте колата в заключен гараж.

Монтирайте камера покрай нормалното място за паркиране

Ако нямате опция да държите колата си в гараж, то най-малко монтирайте камера на някой дирек или дърво в непосредствена непосредственост до мястото където всекидневно паркирате. Има специфични приложения, които ви разрешават да проверявате камерата когато и да е. Крадците на гуми и джанти към момента нямат настройката да се оглеждат за камери, изключително в случай че те са скрити в листата на дърво и мъчно се виждат с просто око. А и даже да бъдат видяни, малко евентуално е крадецът да носи стълба със себе си, по която да се покатери и разкачи камерата.

Сложете тревога на колата

Разкачането на гуми лишава време. Ако колата е снабдена с тревога, тя безусловно ще се задейства в мига, в който крадецът стартира да употребява апарат за вадене на гуми и надигне колата. В някои случаи алармата може да не спре крадеца да довърши започнатото, само че най-малкото може да ви се размине единствено с една открадната гума или джанта. За по-добър резултат, сложете стикер, че колата има тревога. Някои водачи го употребяват единствено като блъф, който въпреки всичко работи сполучливо, само че не всеки апаш би се спрял при типа на стикер.

Подбирайте деликатно мястото за паркиране

Би било ужасно в случай че всеки можеше да паркира където желае, само че това надалеч не е допустимо в страна като България. Затова в случай че колата ви е нова, на реномирана марка и вие държите изключително доста на нея, не си правете опити във връзка с сигурността. Ако не разполагате в персонален гараж, наемете подобен. Ако в квартала, в който живеете виждате съмнителни лица, още веднъж - заключвайте колата в гараж, сложете тревога и монтирайте камера за наблюдаване.

Да загубите джантите и гумите е по-малкото зло пред риска да изчезне цялата кола. Въпреки това прекарването е извънредно. Няма потребност да се стига до там. Помнете, че кражбата на кола или нейни елементи лишава време. Бъдете готови да посрещнете евентуални автокрадец като следвате описаните препоръки.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР