"България е стожер на мира в нашия обременен с история

...
"България е стожер на мира в нашия обременен с история
Коментари Харесай

Румен Радев: България е стожер на мира в нашия обременен с история регион

"България е стожер на мира в нашия съкрушен с история район " сподели президентът Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш... към профила в словото си при започване на военния церемониал във връзка Деня на храбростта и 140-ата годишнина от основаването на Българската войска.

„ На Гергьовден означаваме Деня на храбростта и празника на Българската войска. На кръстопътя на географията България е оживяла 13 века и когато силата на съперника е сломявала нашия многочислен народ, силата на духа го е възкресявала даже след епохи на иго “, сподели още президентът Румен Радев и изясни, че по тази причина Св. Георги - боец и християнски светец, е знак на непобедимата българска воля и битка.

„ Точно век ни дели от края на Първата международна война, последва я Втората – още по-унищожителна. Доскоро светът вярваше, че ужасът от претърпяното ще предотврати нови кръвопролития, само че те са факт по улиците на Стария континент. Свят, в който персоналният нарцисизъм се постанова като светоглед, националите егоизми се завръщат, а това ще рече нови опасности и конфликти. В този свят армията възстановява ролята си на активен поръчител на сигурността и благоденствието. България е стожер на мира в нашия съкрушен с история район. На съседите си гледаме като на другари и през днешния ден на жълтите павета ще приветстваме марша на нашите братя македонци “, сподели още президентът и посочи, че българите би трябвало да осъзнаем, че независимост и суверенитет не се подсигуряват с думи и заявления, а се обезпечават с задоволително мощ и героизъм, че нехайното отношение към армията подкопава държавността.
19
„ В предишното героизмът на българския боец постоянно е плащал цената на политическата изгода и непредвидливост. Затова наложително би трябвало да помислим за хората, които са призвани да бранят България. Но 6 май не е единствено празник на Българската войска, той е ден на храбростта. България е била мощна, когато е живяла под знака на доблестта и добродетелите. Днес моралната рецесия е реалност, през днешния ден би трябвало да преоткриваме всекидневната смелост на достойния човек – храбростта да изричаме истината, да браним демокрацията, храбростта на достойния жител, който се бори с беззаконието и произвола. Затова признателност към храбрите, тъй като свободата на всяко общество – нашата обща независимост, се крепи на върха на тяхното копие. Да живее България! “, сподели Румен Радев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР