България е сред топ 10 на страните, където може лесно

...
България е сред топ 10 на страните, където може лесно
Коментари Харесай

Британски анализ: България е в топ 10 за стартиране на нов бизнес

България е измежду топ 10 на страните, където може елементарно да се започва ново бизнес начинание, съгласно разбор на специалистите от английската компания Expert Market.

Независимо на какво равнище в кариерата си сте, рутината от 9 до 17 часа може да ви доскучае и да се изкушите от концепцията сами да определяте периодите и дилемите си. Не на всички места обаче хората могат елементарно да стартират активност на свободна процедура или бизнес. Общо 57 страни са съпоставени по разнообразни индикатори, измежду които цена на живота, равнище на лихви, достъп до финансиране, скорост на интернета, транспортна инфраструктура, налози и даже цената на чаша кафе, оповестява „ Монитор “.

Източноевропейските страни наподобява преобладават в първите 10 страни, с помощта на идеалната композиция от ниски разноски за живот и положителни бизнес благоприятни условия. Естония, България и Чехия са осми, девети и десети надлежно в нашия класацията.

Основното преимущество на страната ни са сравнителни ниските налози. Зависимите от кофеина би трябвало да считат България за любимец, когато става дума за основаване на бизнес, страната ни има най-евтиното капучино в света, съгласно изследването.

Страната ни изпреварва водещите страни от Европейски Съюз. Германия (18) и Франция (12). Съседите ни Румъния и Гърция са надлежно на 21 и 46-та позиция в проучването. Първенец в класацията е Хонг Конг. От Expert Market поучават да посетите някогашната колония на Англия, в случай че желаете да намерите повече пари в джоба си в края на всеки месец. Хонг Конг има един от най-ниските ставки на налога върху приходите (15%) от всички проучени страни. Собствениците на бизнес в мегаполиса също по този начин елементарно съумяват да финансират начинанията си, там банките дават едни от най-хубавите условия за кредитиране в света. Световният стопански конгрес прави оценка транспортната мрежа на Хонг Конг като най-хубавата в света. Съединени американски щати изпреварва Англия в класацията.

Предприемачите, които желаят да основат личен бизнес в Обединеното кралство, ще бъдат удовлетворени - страната се подрежда на пето място в класацията за най-хубавите места за личен бизнес. Англия е в топ 10 със своята отлична транспортната инфраструктура и е в първите 20 по достъп до кредитиране и скорост на интернет връзката.

Въпреки това Съединени американски щати в действителност е страната на неограничените благоприятни условия - тя е на втора позиция, като предлага на бизнесмените отлични благоприятни условия за финансиране, както и доста огромен брой безвъзмездни WiFi точки. На другия полюс са страните от Южна Америка - Перу, Еквадор, Аржентина и Уругвай, които имат неприятна транспортна инфраструктура и мудни скорости в интернет. От Expert Market са употребявали източници за проучването на данни на одиторската компания KPMG, Световната банка и Световния стопански конгрес.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР