България е сред страните, в които най-много расте процентът от

...
България е сред страните, в които най-много расте процентът от
Коментари Харесай

Мей: Двамата издирвани за отравянето на Скрипал са

България е измежду страните, в които най-вече пораства процентът от пълнолетното население, което не се движи задоволително, демонстрира отчет на Световната здравна организация (СЗО).
В изследването си СЗО предизвестява, че над 1,4 милиарда души по света рискуват за развият диабет, рак, сърдечносъдови болести и деменция поради незадоволителна физическа интензивност.
Това важи за една трета от пълнолетните дами и една четвърт от пълнолетните мъже. Те не съблюдават рекомендациите на СЗО за минимум 150 минути умерено физическо натоварване или 75 минути дейни тренировки или физическа работа седмично.
По данни за 2016 година, през която са следени 1,9 млн. души в 168 страни, 27,5% от възрастното население в света не се движи задоволително, като това е спад единствено с един % по отношение на 2001 година
„ За разлика от другите опасности за здравето, незадоволителната физическа интензивност не понижава по света “, сподели ръководителят на проучването Регина Гутхолд от СЗО.
От 65-те страни, за които има данни за наблюдение на трендове в интервала 2001-2016 година, в 28 понижава процентът на хората, които не се движат задоволително, а в 37 се усилва.
Най-голямо нарастване на обездвижените (над 15%) има в Бразилия, България, Германия, Филипините и Сингапур, а най-голям % на понижаване е установено на Островите Кук, Йордания, Токелау, Самоа, Мианма, Соломоновите острови и Тонга.
Най-малко се движат в Кувейт, Американска Самоа, Саудитска Арабия и Ирак, където над 50% от възрастното население не доближава рекомендациите на СЗО за придвижване.
Най-малко обездвижени хора има в Уганда и Мозамбик - по 6 %.
В богатите страни хората от ден на ден седят, до момента в който са на работа и в свободното време.
В бедните страни работата и напредването към момента изискват повече физически старания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР