България е сред страните, в които най-бързо расте процентът на

...
България е сред страните, в които най-бързо расте процентът на
Коментари Харесай

България е сред страните с най-голям ръст на заседяването

България е измежду страните, в които най-бързо пораства процентът на хората над 18-годишна възраст, които не се движат задоволително. Това демонстрира отчет на Световната здравна организация (СЗО).
Страните ни се подрежда до Бразилия и Германия по растеж на заседяващите хора. В тази група попадат и Филипините и Сингапур. Най-голям спад на заседяването пък е регистриран на Островите Кук, Йордания, Токелау, Самоа, Мианмар, Соломоновите острови и Тонга.
Организацията предизвестява, че над 1.4 милиарда души по света рискуват за развият диабет, рак, сърдечносъдови болести и деменция поради незадоволителна физическа интензивност.
Това важи за една трета от пълнолетните дами и една четвърт от пълнолетните мъже. Те не съблюдават рекомендациите на СЗО за минимум 150 минути умерено физическо натоварване или 75 минути дейни тренировки или физическа работа седмично.
Световната здравна организация регистрира, че в заседяването пораства в богатите страни, където хората се движат все по-малко както на работа, по този начин и в свободното си време. Намалява заседяването в бедните страни, където работата и напредването към момента изискват повече физически старания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР