България е сред страните в Европейския съюз с най-ниски цени

...
България е сред страните в Европейския съюз с най-ниски цени
Коментари Харесай

Евростат: България с най-евтини стоки и услуги в ЕС

България е измежду страните в Европейския съюз с най-ниски цени на стоките (сред които храна, облекло, тютюневи произведения, алкохол и други). Разликата доближава повече от 50% при съпоставяне. Най-скъпи са те в Швеция и Дания. Същото се отнася и за превоза.
В същото време огромна част от жителите на страната ни, към 40%, са с доста ниски приходи, под линията на или в риск от беднотия.
Разходите към жилището съставляват тежест за 21% от българите.
Страната ни е и измежду тези с най-ниски доходи от налози - 36 % (като дял от БВП). На другия полюс са Франция, Финландия и Дания (над 50 процента).
Това демонстрират данни на Евростат за 2017 година. Докладът обгръща информация за положението на европейската стопанска система от 2000 година насам.
Той съдържа информация в няколко раздела, измежду които безработица, спестявания, цени на артикули и услуги, банки, държавни управления и други.
Страната ни се оказва на дъното и в класацията по междинна брутна месечна заплата в държавната администрация и защитата - 500 евро, против 4500 в Дания. Данните по този индикатор са за 2014 година и се изключват опазването на здравето и образованието.
Заключенията в отчета по другите графи демонстрират сериозна бездна сред жителите на Европейския съюз във връзка с техните доходи, разноски, спестявания, работа, администрация и други.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР