България е сред страните с най-висок риск за смъртни случаи

...
България е сред страните с най-висок риск за смъртни случаи
Коментари Харесай

България е сред страните с най-висок риск за смъртност от COVID-19

България е измежду страните с най-голям риск за смъртни случаи от COVID-19, съгласно анализите на Европейския център за надзор и предварителна защита на болесттите, оповестява бТВ.

Останалите страни са Румъния, Испания, Хърватия, Унгария, Чехия и Малта.

В Европа не престават да стягат ограниченията.

Франция сходно на Англия лимитира работното време на питейните заведения и заведенията до 22 часа.

„ Ограничението несъмнено е належащо поради развиването на пандемията, само че ще промени доста неща, тъй като клиентите ще идват единствено на по пиво, а не да вечерят и това ще е краят за нашия ресторант “, съобщи Жлиен Фабре, притежател на бистро.

Германия включи още райони на още 11 европейски страни в листата с рискови места от болест.

За България предизвестието остава единствено за района на Благоевград. Двама министри в кабинета на Меркел са под карантина. В Мюнхен от през днешния ден носенето на маски е наложително и по улиците.

За идния ски сезон Австрия вкарва нови правила - наложително носене на маски по лифтовете и без ски занимания в питейните заведения на курортите.

„ Това, което няма да бъде допустимо, е апре-ски, по този начин, както се случваше преди. Рискът от заразяване е просто прекомерно огромен “, съобщи канцлерът на Австрия Себастиан Курц.

Европейският център за заразни заболявания предизвести, че се усилват случаите на тежко протичане на заболяването измежду пациенти сред 15 и 49- годишна възраст.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР