България е сред страните с много високо ниво на човешко

...
България е сред страните с много високо ниво на човешко
Коментари Харесай

ООН: България е страна с много високо ниво на човешко развитие

България е измежду страните с доста високо равнище на човешко развиване. Страната ни заема 52 място с резултат 0.812 в листата от 189 страни по Индексa на човешко развиване /Human Development Index/. Данните са от Доклада за развиване на човечеството за 2019г., направен от Програмата за развиване на Организация на обединените нации /ПРООН/. Той характеризира човешкото развиване в света въз основа на индикаторите за 2018г.
По този индикатор България е измежду водещите балкански страни. Преди нас са единствено Словения /24 място/, Кипър /31 място/, Гърция /32 място/ и Хърватия /46 място/.
Веднага след нас са Черна гора и Румъния, а Турция е 59. Тези три страни също влизат в групата с доста високо равнище на човешко развиване, предава БГНЕС.
Сърбия оглави групата на втората категория страни по човешко развиване. Тя е едвам на 63 място с индикатор 0.799.
Докладът за развиване на човечеството е самостоятелен доклад на Програмата за развиване на Организация на обединените нации, направен от водещи международни учени и специалисти в региона на развиването и съдействието.
С най-голям показател на човешко развиване през 2019г., както и през предходната, е Норвегия /0.954/, следвана от Швейцария /0.946/, Ирландия /0.943/, Германия и Хонконг /по 0.939/.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР