България е сред страните от ЕС, в които строителството се

...
България е сред страните от ЕС, в които строителството се
Коментари Харесай

Евростат: България сред страните, в които строителството се развива най-зле

България е измежду страните от Европейски Съюз, в които строителството се развива най-зле. Произведената строителна продукция през февруари е единствено с 0,2% повече по отношение на януари, оповестиха от европейската статистическа работа Евростат.

Това подрежда страната ни измежду петте от Европейски Съюз, които се показват най-зле. В три от страните от Европейски Съюз има спад на строителната продукция - в Швеция (-7%), Полша (-6%) и Германия (-0,7%), а във Финландия има най-малък растеж, колкото и у нас.

Всички останали страни, за които в Евростат има данни, се показват доста по-добре. Това се дължи на блокирането на строителните действия от държавното управление на Кирил Петков, което беше спряло заплащанията за към този момент свършена и утвърдена работа, а общите отговорности към сектора бяха над 1,1 милиарда лева Правителството беше стопирало и възлагането на нови ремонтни действия.

Най-добре в Европейски Съюз се показва Унгария, където през февруари има растеж на строителната продукция с 13,3% по отношение на януари. В Словения растежът в сектора е с 8,4%, а в Австрия с 5,3%.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР