България е сред петте страни в Европа, в които се

...
България е сред петте страни в Европа, в които се
Коментари Харесай

Димитър Манолов: У нас се работи много, защото трудът ни е най-евтин

България е измежду петте страни в Европа, в които се работи най-вече. Причината е, че трудът у нас е най-евтин.
Това сподели пред Българска национална телевизия президентът на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов.

„ В България безотговорно се ползва сумираното пресмятане на работното време. Нощният труд се заплаща на някакви ужасни равнища, доплащането за ексклузивен труд не подтиква работодателите да лимитират неговото полагане. “, изясни експетът.

Той изиска заплащането на нощния труд да се приведе във функционалност от размера на минималната работна заплата, " в номинален размер да е към 10 пъти повече в сравнение с в този момент е залегнало в наредбата ".

„ Все повече понижават българите, които са подготвени да работят за малко пари. Много им е елементарно да се качат на самолета и да отидат там, където ще им заплащат повече или те ще си мислят, че им заплащат повече”, сподели Манолов в коментар по същата тематика пред Нова тв. По думите му въпреки всичко заплатите лека бавно се покачват.

Той разяснява и разликата в заплащането сред София и втория по величина град у нас – Пловдив, където възнагражденията се оказват много по-ниски.

„ В Пловдив се настаниха поредност промишлености, които разчитат на на ниска цена труд”, съобщи синдикалният водач.Изоставането на региона на Видин се дълги основно на неналичието на път.

„ Нямам нито едно пояснение, отвън теорията на конспирацията за какво този район изостава по този начин. Там нещата са работа на веднъж. Ако беше изработен, когато му беше времето … Преди 30 години този район изглеждаше по напълно друг начин”, разяснява Манолов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР