България е сред петте държави в света, в които програмистите

...
България е сред петте държави в света, в които програмистите
Коментари Харесай

Българските програмисти са сред топ 5 в света по познания в различни технологии

България е измежду петте страни в света, в които програмистите показват най-голямо многообразие от знания и ползи в другите технологии. Това демонстрират данните на софтуерната компания DataArt, основани на статистиките на платформата Skillоtron, посредством която софтуерни експерти от разнообразни елементи на света имат опция да тестват своите умения и познания.

За задачите на изследването са употребявани 3 критерия - оценяване на умения (какви резултати показват участниците във връзка с познанията в другите технологии), набор на знания (брой разнообразни технологии, които участниците владеят най-добре) и време, прекарано в платформата за геймификация Skillotron.

В статистиките са включени общо 57 страни, представители на които са взели участие интензивно в игровата платформа Skillotron.

Държавите, в които програмистите показват най-голямо многообразие от знания и интерес към разнообразни програмни езици са Армения, Камбоджа, Иран, Узбекистан и България, демонстрират систематизираните резултати.

Най-популярният програмен език у нас е C# (15.6% от българските консуматори в Skillotron), следван от JavaScript (12.53%) и Java (11,25%). Програмни езици като Python, PHP, C++ и Ruby също са употребявани от българските участници по време на тестванията, въпреки програмистите у нас да показват по-слаб интерес към тях и по-малко знания, сочат данните на DataArt.

Участниците от Аржентина показват най-хубави резултати във връзка с цялостното си показване в тестванията, следвани от тази в Украйна, Беларус и Полша.

По отношение на критерия „ Време, прекарано в платформата Skillotron”, най-вече време за проби са отделили участниците от Казахстан, следвани от програмистите от Англия.

Skillotron e платформа, основана на геймификацията, която е ориентирана към ИТ експерти. Чрез нея те могат да ревизират своите умения, да задават въпроси, както и да съпоставят своите резултати с останалите участници.

Инициатор и разработчик на платформата Skillotron e световната софтуерна компания DataArt, която разгласи началото на плана през юли 2017 година За този интервал игровата платформа към този момент е употребена от над 7000 консуматори от 57 разнообразни страни.

В базата данни на Skillotron са налице над 2000 въпроса, направени от софтуерни експерти и допълвани всекидневно от самите участници. Въпросите са разграничени в 16 категории и голям брой подкатегории и са свързани, както с програмни езици, по този начин и с project management устременост.

DataArt е интернационална консултантска компания в региона на технологиите, която проектира, създава и поддържа самостоятелни софтуерни решения, даващи опция на клиентите да развиват своята активност. DataArt основават артикули и модернизират системи в разнообразни сфери като телекомуникациите, финансовата промишленост, опазването на здравето, туризма, медиите, хазарт и гейминг, интернет на нещата (IoT)и други

DataArt е спечелила доверието на някои от водещите международни компании, в това число Nasdaq, S&P, oneworld Alliance, Ocado, ArtNet, Betfair и Skyscanner и други. DataArt е проведена като световна мрежа от компании за софтуерни услуги, която сплотява експертния опит на над 2400 експерти в 20 местоположения в Съединени американски щати, Европа и Латинска Америка.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР