България е сред първите страни, които представиха икономически мерки и

...
България е сред първите страни, които представиха икономически мерки и
Коментари Харесай

Караниколов: Предложените икономически мерки са само временни, ще има още

България е измежду първите страни, които показаха стопански ограничения и те са краткотрайни. Това разгласи министърът на стопанската система Емил Караниколов пред " Нова телевизия ". Той добави, че това са краткосрочни ограничения, само че с цел да има дълготрайни, би трябвало да се види цялата картина.

" Никой не е споделил в никакъв случай, че това са единствените ограничения ", разгласи той като разви тезата на премиера, че не би трябвало всичко да се изхарчи в първите дни на рецесията. Въпросните ограничения бяха оповестени от премиера Бойко Борисов при започване на седмицата. За тях четете тук.

Според Караниколов, в случай че през последните години се е говорило за спад на безработицата и повдигане на заплатите на учителите и други, то в този момент повече ще се приказва за това какви обществени ограничения да се взимат поради упования растеж на хората, останали без работа.

На въпрос с изключение на оповестените ограничения, които са под формата на заеми, които ще би трябвало да се връщат, дали ще има и такива, които са безплатни, министърът разгласи, че такива се приготвят по оперативните стратегии, където в този момент се прави преструктуриране. Напомни, че Еврокомисията е облекчила условията при усвояването на тези средства, а България към този момент е изпратила своите оферти за това. Сред тях са по разнообразни стратегии да се включат браншове, които по формулировка не са включени. Даде образец с програмата за нововъведения, която не позволява кандидатстване от туристическия бранш, а България в този момент предлага това да е допустимо. Обяви и че България е поискала да пусне ваучери, по образеца на Австрия, до 50 хиляди лева в помощ на микро и дребните предприятия, измежду които и аграрни. Той не изясни по какъв механизъм и при какви условия ще се дават те и защо ще могат да се употребяват.

Все отново в България се заплаща най-ниския налог облага, разяснява министърът в отговор на въпрос за това, че други европейски стопански системи плануват много по-големи пакети помощи за бизнеса. Допълни, че въпросните страни разполагат с по-големи бюджети.
https://www.vbox7.com/play:51bb103534
Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (1191)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР