България е сред най-уязвимите на външно влияние държави в региона

...
България е сред най-уязвимите на външно влияние държави в региона
Коментари Харесай

Горан Георгиев: Публикациите на Възраждане се разпространяват по един неестествен начин

" България е измежду най-уязвимите на външно въздействие страни в района на Централна и Източна Европа ".

Това сподели Горан Георгиев от Центъра за проучване на демокрацията в предаването " Денят с Веселин Дремджиев " по TV+ и TV1.

" Това се дължи на необятно публикуваните проруски публични настройки и мощно повлияната от Русия осведомителна среда, които играят значима роля във образуването на цялостните обществени настройки ", уточни още той.

Той разяснява и нервността от сряда вечер и опашките за горива: " След инспекция, си личи ясно, че това е някаква вътрешнополитическа битка сред неуправляващите парии, които нападат ръководещите партии ".

" Виждаме, че тези разкази идват от ГЕРБ, НФСБ и " Възраждане ", като се употребяват за политическа офанзива против управляващите ", изясни той.

Георгиев изясни и механизма, по който обществото бива облъчвано в интернет пространството: " Данните приказват за неавтентично държание във Фейсбук ".

След разбор на метаданните и шерването на съответна обявата на " Възраждане ", Георгиев стига до заключението, че разпространяването му е неестествено. " Страницата на господин Костадинов и партията му качва един пост, който стартира съвсем машинално да се популяризира група по група, страница по страница по един изкуствен метод. Започва да се споделя през 30 секунди като по лист, като че ли каналите са подредени в лист и се следва този лист по един професионален метод ", изясни той.

Според Горан Георгиев е допустимо това неестествено разпространяване на изявленията да се прави от специфичен програмен продукт.

Целия диалог можете да гледате във видеото:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР