България е сред най-добрите партньори на САЩ и Европол в

...
България е сред най-добрите партньори на САЩ и Европол в
Коментари Харесай

България е сред най-добрите партньори на САЩ и Европол в борбата с наркотиците

България е измежду най-хубавите сътрудници на Съединени американски щати и Европол в битката против разпространяването на наркотични субстанции. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов пред българските медии в Ню Йорк, където управлява българската делегация в границите на 73-тата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации.

Подробностите от специфичните ни пратеници Ирина Цонева и оператора Илия Иванов.

Премиерът Бойко Борисов разяснява, че напълно не инцидентно страната ни е била определена за съпредседател на срещата на най-високо ниво, ориентирана към битката против използването и разпространяването на опиати, тъй като акциите, извършени у нас като " Лунна светлина " и доста други са измежду най положителните в света, осъществени взаимно от българските специфични служби дружно с ДЕА. Бойко Борисов акцентира и знамението на признатата през днешния ден от всички страни участници тактика за справяне с казуса.
Бойко Борисов, министър-председател: Надявам се в този момент на това равнище Организация на обединените нации и президента Тръмп, а имах опция и с държавния секретар Помпео повече да си повторим, знаете той като някогашен шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ повече се познаваме като свършена работа. Но и това с президента Тръмп си казахме,знаете ние по телефона се чуваме и има какво да създадем взаимно идващите един два месеца. Стратегическото партньорство в НАТО и превъзмогването на заплахите във военната сфера са тематики, които доста ни интересуват и двете страни.
Борисов изрази и поддръжка на декларираната от Доналд Тръмп позиция за нова по твърда политика на Съединени американски щати против легализацията на меките опиати.
Бойко Борисов, министър-председател: Аз съм твърдо срещу легализацията на каквато и да било дрога, тъй като виждате какъв брой проблеми имаме с пътната сигурност поради алкохол или прилагане на някаква мека дрога.
България е преди всичко в света по арестувани и наказани трафиканти както на хора, по този начин и на опиати, уточни още Бойко Борисов.
Бойко Борисов, министър-председател: Така че, когато пристигам в Съединени американски щати в лицето и на ФБР, и на Сикрет сървиз и на ДЕА срещам единствено другари.
В рамките на срещата на върха за мира „ Нелсън Мандела ", отдадена на 100-годишнината от рождението на Мандела, Бойко Борисов прикани за унищожаване на насилието поради полова, религиозна и етническа принадлежност в Африка и в целия свят. Той се разгласи и за овластяването на дамите и на младежите, които са бъдещето на света.

След поредност публични и неофициални двустранни срещи в Организация на обединените нации, министър председателят открои тази със своя канадски сътрудник Джъстин Трюдо.
Бойко Борисов, министър-председател: Премиерът Трюдо ми благодари за това, което България прави за СЕТА и което бяхме от водещите европейски страни. В същото време към този момент много време - повече от половин година визите за Канада откогато паднахме, той пък ми благодари, че по този начин както твърдях няма никакви проблеми с българите, които пътуват в Канада, отиват, правят работа, сподели удивен съм от това, което България прави и с готовност би пристигнал в България, да стесним и бизнес контактите.  Продължава визитата на премиера Бойко Борисов в Съединени американски щати Продължава визитата на премиера Бойко Борисов в Съединени американски щати
България е измежду най-хубавите сътрудници на Съединени американски щати и Европол в битката против разпространяването на наркотични субстанции.Това съобщи министър председателят Бойко Борисов п...
 Отвъд океана: Какво си споделиха Борисов и Тръмп? Отвъд океана: Какво си споделиха Борисов и Тръмп?
Премиерът Борисов е на световна среща против опиатите, проведена от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп. България е измежду най-хубавите сътрудници на Съед...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР