България е сред четирите държави в света, в които програмистите

...
България е сред четирите държави в света, в които програмистите
Коментари Харесай

Българските програмисти са четвърти в света по най-широк спектър от познания в различните програмни технологии

България е измежду четирите страни в света, в които програмистите показват най-голямо многообразие от знания и ползи в другите технологии. Това демонстрират данните от тазгодишната ранглиста на компанията за разработка на програмен продукт DataArt, основани на статистиките от платформата Skillotron, посредством която софтуерни експерти от разнообразни елементи на света могат да тестват своите умения и познания.

В статистиките са включени над 15 000 участника от общо 74 страни , представители на които са били дейни консуматори в игровата платформа Skillotron.

Най-добри резултати във връзка с критерия „ многообразие от знания и интерес към разнообразни програмни технологии “ показват участниците от Украйна, следвани от Полша, Русия, България, Аржентина и Армения.
Най-популярният програмен език измежду българските участници е JavaScript
17,91% от българските консуматори в Skillotron са решили проби, свързани с него. Той е следван от . NET (17,47%) и Java (9,43%). Технологии като PHP, C++ и Python също са употребявани от програмистите у нас по време на тестванията, само че във връзка с тях те демонстрират по-слаб интерес и по-малко знания, сочат данните на DataArt.



За втора поредна година участниците в платформата от България показват доста положителни резултати, като се изкачват с позиция напред спрямо миналогодишното издание на класацията, когато България заема пето място във връзка с многообразие от знания в разнообразни програмни езици и технологии.
Skillotron e платформа, основана на геймификацията, която е ориентирана към ИТ експерти. Чрез нея те могат да ревизират своите умения, да задават въпроси, както и да съпоставят своите резултати с останалите участници.
Инициатор и разработчик на платформата Skillotron e световната софтуерна компания DataArt, която разгласи началото на плана през юли 2017 година



В базата данни на Skillotron са налице над 2600 въпроса , направени от софтуерни експерти и допълвани всекидневно от самите участници. Въпросите са разграничени в 21 категории и голям брой подкатегории и са свързани, както с програмни езици, по този начин и с Project management и гийк тема.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР