България е слязла от 50-то на 59-то място в класацията

...
България е слязла от 50-то на 59-то място в класацията
Коментари Харесай

България се срина до 59 място в класацията на Световната банка ”Да правиш бизнес 2019”

България е слязла от 50-то на 59-то място в класацията на Световната банка за изискванията на насърчаване на бизнес в страните по света. Това се показва в публикувания през днешния ден отчет ”Да правиш бизнес 2019 ” (Doing Business 2019).
Рейтингите се пресмятат въз основа на критерии като започване на бизнес, приемане на разрешителни за строителство, достъп до електрическа енергия, вписване на благосъстоятелност, заплащане на налози, трансгранична търговия, съблюдаване на контракти, достъп до кредитиране, процедура по неплатежоспособност и излизане от нея, както и отбрана на миноритарни вложители.

На първо място и тази година е Нова Зеландия с най-благоприятна среда за правене на бизнес, следвана от Сингапур, Дания, Хонконг, Южна Корея, Грузия, Норвегия, Съединени американски щати, Англия и Македония. В дъното на класацията са Сомалия (190 място), Еритрея (189 място) и Венецуела (188 място).

От началото на правенето на отчета " Да правиш бизнес " през 2003 година, той е въодушевил над 3500 промени в единайсет области на бизнес регулации, измервани от този документ, се показва в отчета, оповестен на неговия уебсайт.

Тази година се регистрира връх в промените по света - 128 стопански системи са подхванали рекордните 314 промени за интервала 2017-2018 година. Общо 128 стопански системи значително са подобрили регулацията си, като са улеснили правенето на бизнес във всички измервани от отчета области. Най-значителен прогрес означават Афганистан, Джибути, Китай, Азербайджан, Индия, Того, Кения, Кот д`Ивоар, Турция и Руанда.

По света регистрирането на компания в този момент лишава приблизително 20 дни и коства 23 % от прихода на глава от популацията по отношение на 47 дни и 76 % от прихода на глава от популацията през 2006 година. Според отчета междинното време за подготовка, внасяне и заплащане на налозите е спаднало от 324 часа през 2005 година на 237 часа през 2017 година.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР