България е скритото бижу на Европа. Това е посланието в

...
България е скритото бижу на Европа. Това е посланието в
Коментари Харесай

България е "скритото бижу на Европа", обявява рекламата за европредседателството

България е скритото украшение на Европа. Това е посланието в единия от трите видеоклипа за популяризирането на българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

Клипът със заглавие " Няма по какъв начин да не се влюбиш в нея от пръв взор! " демонстрира България през погледа на младежите, на историята, традицията, културата, стопанската система, опциите, цифровата България, сподели министърът за председателството Лиляна Павлова на конференция.



Клипът е сниман за 10 дни и споделя за страната през очите на двама герои, в чиито функции влизат актьорите Лорина Камбурова и Бойко Кръстанов. Видеото е продуцирано от Димитър Гочев, режисьор е Божидар Велинов, а сценаристи са Мирон Крумов и Мариана Събева.

В него двама младежи, които се срещат на гара и потеглят да обикалят България, като най-после се влюбват между тях, както се влюбват в България, описа Павлова. Всички хора, снимани в клипа, са действителни, а не артисти.

Второто видео е отдадено на целите на българското председателство, още веднъж видени през погледа на младежите, които са нашият капитал и заряд, само че и за които Европа би трябвало да вземе тежки решения, изясни министърът.

Във видеото, съгласно което България е членка на Европейски Съюз от 10 години (въпреки че се причисли през 2017 г.), са изброени четирите целта: ясна вероятност пред страните от Западните Балкани; повече сигурност и непоклатимост в мощна и единна Европа; цифрова икономика; бъдещето на Европа и младежите.

Третият клип, който следва да бъде показан, е отдаден на известните българи, а концепцията му е да покаже какво България е дала на света.



Музиката за председателството е особено композирана от Краси Тодоров и ще участва във всички аудио-визуални материали, изясни Павлова. Бюджетът за трите клипа, композирането на музиката, анимациите, логото, образната еднаквост и анимираните банери е 202 хиляди лв., добави министърът.

Клиповете ще бъдат налични също на британски език, ще имат и жестомимичен превод. С видеото ще стартират всички официални препоръки в Брюксел и неофициалните в София по време на европредседателството, посочи Павлова.

По думите й за шест месеца България няма по какъв начин да преобърне дневния ред на Европа, само че може да зададе вярната посока.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Европредседателството (23)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР