„България е силно ангажирана с евросредиземноморското сътрудничество, включително с неговото

...
„България е силно ангажирана с евросредиземноморското сътрудничество, включително с неговото
Коментари Харесай

Захариева: Пандемията от COVID-19 за пореден път показа необходимостта от солидарност

„ България е мощно ангажирана с евросредиземноморското съдействие, в това число с неговото районното измерение. Пандемията от COVID-19 за следващ път сподели нуждата от взаимност и взаимни и обединени старания, които, уверен съм, са единственият метод за сполучливо превъзмогване на рецесията, пред която сме изправени. “

С тези думи вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева  Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна и министър на се обърна към участниците в Петия районен конгрес на Съюза за Средиземноморието, който бе извършен във видеоконферентен формат в границите на 25-ата годишнина от Декларацията от Барселона, оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

„ 25 години след Декларацията от Барселона, която ни сплоти с обща визия и полезности за споделено пространство на мир и сигурност, стопански и обществен разцвет и блян към поощряване на по-доброто схващане сред хората, би трябвало да продължим да работим още по-активно за тяхното реализиране “, сподели министър Захариева.

Обсъдени бяха опциите за задълбочаване на съдействието в области като: енергетика, инфраструктура, обучение, климатични промени, обезпечаване на работни места, с приоритет младежите, равенството сред половете. Министър Захариева акцентира, че има огромен капацитет и в сферите на сигурността, стопанската система, опазването на здравето.



Съюзът за Средиземноморието е районна организация на страните от Средиземноморския басейн, основана през 2008 година Тя включва 43 страни: 27-те страни - членки на Европейския съюз, Англия и 15 средиземноморски страни от Близкия Изток, Северна Африка и Балканите (Албания, Алжир, Босна и Херцеговина, Египет, Израел, Йордания, Ливан, Мавритания, Монако, Черна гора, Мароко, Палестинска автономност, Сирия, Тунис, Турция и Либия, в качеството на наблюдаващ. В Съюза членува и Лигата на арабските страни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР