България е силен проевропейски партньор, намиращ се в сърцето на

...
България е силен проевропейски партньор, намиращ се в сърцето на
Коментари Харесай

Германският външен министър: България е силен проевропейски партньор, намиращ се в сърцето на Европа

България е мощен проевропейски сътрудник, намиращ се в сърцето на Европа. Това сподели пред публицисти в Министерски съвет министърът на външните работи на Федерална Република Германия Хайко Маас след публична среща с вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева, съобщи кореспондент на Novini.bg

Много се радваме, че връзките на нашите страни са доста положителни. Много се веселя, че започваме тази значима седмица в София. Изборите стартират в четвъртък и в неделя нашите две страни ще гласоподават за избори за членове Екологичен потенциал. Нашият съюз би трябвало да даде отговори на въпроси с миграцията и сигурността. Затова се надявам в идващия Европейски парламент да има доста депутати, които да не пречат на работата на Европейски Съюз. Това, от което имаме потребност, е мощна и солидарна Европа, добави Маас.

Държавите членки на Европейски Съюз би трябвало да приказваме с един глас и да действаме единно, само че по думите му това ще бъде допустимо в случай че преодолеем разликите си. Да се върнем към главните полезности на Европейски Съюз и да ги пазиме. В Европейски Съюз от най-голямо значение са жителите. България е мощен проевропейски сътрудник, който е в сърцето на Европа. Ние сме сигурни, че след изборите България още веднъж ще приказва, тъй като има доста тематики, от които ние се нуждаем. Става дума за бъдещето на Европа, ние не желаеме да я оставяме на популистите и националистите, посочи той.

По думите му страната ни ясно е декларирала позиция във връзка с Западните Балкани още по време на председателство на Съвета на Европейски Съюз. България има значим глас за Западните Балкани, тъй като е доста близо и тъй като с цел да разбере човек Балканите той би трябвало да знае културите и традициите. България е модератор на този развой, за решение на споровете. Тя играе значима роля за намирането на европейския път за страните от Западните Балкани, сподели още Хайко Маас.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР