България е шестият най-голям износител на електрически велосипеди в Европа,

...
България е шестият най-голям износител на електрически велосипеди в Европа,
Коментари Харесай

Шести сме по износ на електрически велосипеди в Европа

България е шестият максимален експортьор на електрически колела в Европа, като през предходната година осъществената продукция в този сегмент е възлизала на 196 млн. лева Само в границите на последните пет години продажбите на български електрически колела в чужбина са нарастнали над 120 пъти. Това демонстрира проучване на най-бързоразвиващите се бизнеси у нас, направено от Института за пазарна стопанска система по поръчка на Изпълнителната организация за поощряване на дребни и междинни предприятия.

Групата на велосипедите е следвана от аерометри и други сходни плуващи принадлежности, които мерят гъстотата на газообразни субстанции. Продажбата им е повишена близо 15 пъти в интервала 2014-2019 година

България бързо заема пазарен дял и в доставките на някои електрически уреди и съставни елементи, в това число батерии, печатни платки, електрически нагреватели, като в този бранш главните съперници са снабдители отвън Европейски Съюз, най-вече Китай и други страни от Азия, излиза наяве още от отчетът, показан от основния икономист на ИПИ Лъчезар Богданов. Страната ни също по този начин се специализира в доставките на медицински и измервателни и измервателни принадлежности, като се намесва към този момент и в исторически сериозните позиции в развити индустриални страни като Швейцария, Съединени американски щати и Япония.

Местните предприятия биха могли да се осъществят сполучливо в страните-съседки, а точно: в Румъния с продажба и елементи за машини и коли, в Гърция – със артикули, обслужващи семейства и туризъм като мебели, осветителни тела и други, в Сърбия и Северна Македония – с машини, уреди, електроуреди, аварийни елементи, батерии и други

Сред положителните благоприятни условия за реализация на българските МСП са пазарите в Мароко и Тунис като бързоразвиващи се стопански системи, Израел, която има възходяща интеграция с стопанските системи на Европейски Съюз, ОАЕ, Саудитска Арабия, Република Корея и Виетнам.

Място в разбора намира и пандемията COVID-19 като отключващо събитие за икономическа транформация. Ефектът от нея се чака да докара до увеличение на автономността на промишлеността в Европейския Съюз по отношение на понижаване на зависимостта от доставки от Китай, което от своя страна ще пренасочи към по-близки производители на произведения за извънредно ползване, налагане на защитни мита за необятен кръг от артикули с генезис Китай, въвеждане на нетарифни ограничавания, като да вземем за пример условия за сигурност, налагане на нови стандарти и други

Очакват се и промени в потребителските желания като да вземем за пример увеличено търсене на колела, средства за спорт и превозване на свободно време, увеличено търсене на къмпинг екипировка и съоръжение.

Промяна се чака и в областта на услугите, където електронните услуги ще вземат превес от позиция на нуждата да се резервира моделът на редуциран до най-малко пряк контакт сред хората. Експериментът за отдалечена работа най-вероятно пък ще докара до по-широкото и разпространяване, което ще наложи смяна в местата за свързване с интернет – повишение на надежността и скоростта. Рязкото ограничение на бизнес пътуванията ще промени в забележителна степен управническите практики, а развлекателната и онлайн промишленост ще усили потребителите си, в това число основаването на игри, сочат вероятните сюжети след пандемията.

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР