България е шестият най-голям износител на електрически велосипеди в Европа.

...
България е шестият най-голям износител на електрически велосипеди в Европа.
Коментари Харесай

България е шеста по износ на електрически велосипеди в Европа

България е шестият максимален експортьор на електрически колела в Европа. Това демонстрира интернационално проучване в интервала 2014 - 2019 година

Повечето от огромните производители у нас са прозрели капацитета на тази ниша още преди години. А в бъдеще прогнозите сочат още по-голям растеж в продажбите, поради " зелената договорка ".

Пазарът на електрически колела в Европейски Съюз минава през съществени тествания през последното десетилетие. Решенията на Брюксел от началото на 2019 година, когато са признати анти-дъмпингови нормативи против вноса от Китай, дават сериозен подтик на фирмите от Стария континент. Това се отразява и на българските производители.

Според интернационалното проучване на института за пазарна стопанска система, ориентиран към дребните и междинни предприятия, за интервала 2014-2019 година максимален експорт страната ни осъществя в Германия, Румъния, Италия, Франция, Гърция и Полша, като най-бърз растеж в износа бележат велосипедите и мотопедите с спомагателен мотор. В тази група износът за 2019 година възлиза на 196 млн. $, а растежът за петгодишния интервал е 12%.

У нас към момента няма целенасочени ограничения на национално равнище. В община Димитровград преди години извършват интернационален план.

Иво Димов - кмет на община Димитровград: Имаме 20 велосипеда, ситуирани на две места и могат да се употребяват от гостите и жителите на Димитровград. Общинският съвет гласоподава алегорична такса от 2 лв. и всеки може да ги употребяват за каквото реши.

Електрическите колела се вписват в проектите на Европа за понижаване на въглеродните излъчвания.

По данни на европейската асоциация на производителите на колела в случай че през 2017 година са се произвеждали по 1.4 млн бройки, то през 2019 година те са 2.4 млн. А през идващите пет години прогнозите са те са доближат 7-8 млн. бройки.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР