България е шампион по заработени часове в рамките на Европейския

...
България е шампион по заработени часове в рамките на Европейския
Коментари Харесай

Трудът у нас е най-евтиният ресурс

България е първенец по заработени часове в границите на Европейския съюз за една година. Това съобщи президентът на КТ "Подкрепа " Димитър Манолов.

"Не настоявам, че сме най-трудолюбиви, само че работим най-вече. Това най-често се случва по насила, а не по избор ", уточни Манолов пред Би Ти Ви по отношение на данните, съгласно които българите и гърците работят най-вече в Евросъюза. Според статистиката делът на изключителния труд у нас също е максимален.

У нас сумираното пресмятане на работното време от изключение се е трансформирало в предписание, акцентира още президентът на трудовата конфедерация. Той добави, че специфичен ексклузивен труд е този през събота и неделя, а още по-специален е този на национални празници. Единият се заплаща с 50% повече, а другият - два пъти по-високо. По думите му обаче в България разпоредбите се заобикалят заради нежеланието на работодателите да заплащат изключителния труд. Манолов е безапелационен, че би трябвало да се ограничи размерът на сумираното пресмятане на работното време и всичко над това да се доплаща като ексклузивен труд, както е редът. Той е на мнение, че трудът у нас не се цени и е най-евтиният запас. Не се почита и нощният труд, който е най-вредният за здравето и обществения живот на работещите.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР