България е с най-нисък среден разход за час труд сред

...
България е с най-нисък среден разход за час труд сред
Коментари Харесай

Работодателите в България отделят най-малко за заплати в ЕС

България е с най-нисък междинен разход за час труд измежду всички страни в Евросъюза. Това демонстрират данните на европейската статистическа работа Евростат.

7 евро - толкоз приблизително коства на компаниите един час труд. В това влизат заплащането на служащия и осигуровките му от работодателя.
По този индикатор ни изпреварва и Румъния, с която дружно се присъединихме в Европейския съюз.
На другия полюс са страни като Дания и Люксембург, където е и най-скъпият час труд - надлежно 47 и 43 евро.

От Стопанската камара регистрират, че тежката администрация, корупцията и забавеното правораздаване по търговски каузи стопират компаниите да влагат. А в случай че не реинвестират в активността си, не могат да се уголемяват и да заплащат по-високи заплати.
„ Възможността за нелоялна конкуренция, опцията за сив бранш всичко това са отговорности на страната, в случай че страната даде опция на компаниите да работят обикновено, компаниите ще заплащат по-високи заплати “, споделя Щерьо Ножаров от БСК.
Според синдикатите повишение на приходите може да има при необлагаем приход на минималната работна заплата.

„ И тази минимална заплата да се приспада от данъчната основа на всеки един от приходите нагоре, до размера на оптималния застрахователен приход – това ще обезпечи сред 80 и 90 лв. на всеки един работещ на месец “, споделя Любослав Костов от КНСБ.

По този метод съгласно синдикатите всеки чиновник ще получи още една заплата годишно, която може да похарчи за артикули и услуги. Така тези пари ще се върнат в българския бизнес и той ще може да ги реинвестира.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР