България е разделена на две. Има две Българи. В българската

...
България е разделена на две. Има две Българи. В българската
Коментари Харесай

Каракачанов: Има две Българии. Десет пъти е увеличен броят на непълнолетните майки

„ България е разграничена на две. Има две Българи. В българската Конституция няма квоти за представителност на етническите малцинства " - това сподели в Казанлък вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов, помолен да разяснява теза на държавен чиновник от МОН за нуждата роми да имат министри и депутати  заради обстоятелството, че са 10% от популацията.
 
По думите на вицепремиера средствата, давани за финансиране на ромското включване и интеграция през последните години, не са дали нужния резултат.

 
В поддръжка на тезата си Каркачанов заяви данни за броя на малолетните девойки, станали майки в страната. През 2013 година техният брой е бил 380, а единствено четири години по-късно, през 2017 година броят на малолетните майки в България се е нараснал десетократно и те са към този момент 3300.
 
В Казанлък Каракачанов разяснява и тематиката за избора на самолети за българските Военновъздушни сили и връзките в така наречен Малка коалиция. Той не скри разочарованието си, че не е получил поддръжка от останалите две партии в обединението, като сподели, че сега Малката коалиция „ не е постоянна “. Каракачанов добави, че евроизборите ще са  знак за стабилността на тази коалиция.-->

 
Пред публицисти министърът на защитата призна за проблеми с защитата на 12-те военни обекта в страната и посочи, че имало специфична идея за това оки от тях да се охраняват от частни компании и кои от Министерство на защитата.
 
Министър Каракачанов бе в Казанлък за присъединяване в огромните празнувания на 130-ата годишнина от основаването на 23-ти пехотен Шипченски полк. В деянията участваха висши генерали, представители на държавни и общински институции, военни, доста жители.
 празнувания на 130-ата годишнина от основаването на 23-ти пехотен Шипченски полк Деляна Бобева
В чест на годишнината от основаването на 23-ти пехотен Шипченски полк и в памет на героизма на българския боец, на територията на военното отделение в Казанлък бе открит Музей на бойната популярност. В него могат да бъдат видени разнообразни военни експонати, оръжия от войната, военни униформи от разнообразни интервали, исторически документи и военни движимости, както и остаряла печатна машина от самолетната фабрика " Капрони " в Казанлък.
 
В словото си пред Паметника на падналите за свободата на Родината, повдигнат в парк „ Розариум “ в Казанлък, военният министър приказва за подвига на воините от „ Лудия полк “, както е прочут в историческите летописи 23-ти пехотен Шипченски полк, поради героизма на неговите воини.

 
„ Няма нови и остарели полезности “, сподели Каракачанов. Той прикани съвремениците и наследниците на героите „ да следват образеца на великите си предшественици “ и „ повече храброст в името на триумфа на единна и мощна майка България “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР