България е представила офертата си към Южна Корея за бъдещо

България е представила офертата си към Южна Корея за бъдещо ...

Сеул с интерес към бъдещия ни суперкомпютър.


България е представила офертата си към Южна Корея за бъдещо партньорство с автомобилостроителя "Хюндай" в областта на автомобилостроенето, а преговорите с германската "Фолксваген" за привличането на милиардната им инвестиция в нов завод не са приключили. Освен това Сеул може да инвестира у нас в производството на батерии, акумулатори, в иновации и по отношение на суперкомпютъра, който от догодина ще е в България.

Това заяви премиерът Бойко Борисов пред български журналисти, след като посети в сряда Центъра за научноизследователска и развойна дейност на "Хюндай Мотър Груп" (Hyundai Motor Group) в гр. Хуасонг.

"България е известна със заводите си в автомобилостроенето. Страната ни е прекрасна дестинация, с много добро качество, с много добри възможности", коментира Борисов.

Заради продължаващите с "Фолксваген" преговори, навсякъде в света са чули за страната ни, каза още той, цитиран от пресцентъра на правителството. Решенията обаче се вземат най-вече от бордовете на директорите на големите компании, допълва Борисов. По думите му, по време на посещението с водената от него делегация в иновационния завод, страната ни е представила офертите си. "Те бяха в България, ние – тук", заяви премиерът Борисов и уточни, че ако накрая "се харесаме и е взаимноизгодно“, ще бъде положено началото на партньорство. "Но и сега правим доста неща за "Хюндай" в България“, допълни министър-председателят.

"Много добре познават България, останах приятно впечатлен", каза още той. Целият Център за научноизследователска и развойна дейност на "Хюндай" бил с български знамена, надписи, дори на полицейските коли и мотори, което е ярък знак за отношението към страната ни, разказа той пред медиите. "Стабилността в България се отчита, така че да бъдем търпеливи, нещата с инвестициите ще станат“, заяви премиерът.

Източник: mediapool.bg