България е представила офертата си към Южна Корея за бъдещо

...
България е представила офертата си към Южна Корея за бъдещо
Коментари Харесай

Сеул с интерес към бъдещия ни суперкомпютър

България е показала офертата си към Южна Корея за бъдещо партньорство с автомобилостроителя " Хюндай " в региона на автомобилостроенето, а договарянията с немската " Фолксваген " за привличането на милиардната им инвестиция в нов цех не са завършили. Освен това Сеул може да влага у нас в производството на акумулатори, батерии, в нововъведения и във връзка с суперкомпютъра, който от следващата година ще е в България.

Това съобщи министър председателят Бойко Борисов пред български публицисти, откакто посети в сряда Центъра за научноизследователска и развойна активност на " Хюндай Мотър Груп " (Hyundai Motor Group) в гр. Хуасонг.

" България е известна със заводите си в автомобилостроенето. Страната ни е прелестна дестинация, с доста положително качество, с доста положителни благоприятни условия ", разяснява Борисов.

Заради продължаващите с " Фолксваген " договаряния, на всички места в света са чули за страната ни, сподели още той, представен от пресцентъра на държавното управление. Решенията обаче се вземат най-много от бордовете на шефовете на огромните компании, добавя Борисов. По думите му, по време на визитата с водената от него делегация в иновационния цех, страната ни е показала офертите си. " Те бяха в България, ние – тук ", съобщи министър председателят Борисов и посочи, че в случай че най-после " се харесаме и е взаимноизгодно “, ще бъде положено началото на партньорство. " Но и в този момент вършим много неща за " Хюндай " в България “, добави министър-председателят.

" Много добре познават България, останах прелестно впечатлен ", сподели още той. Целият Център за научноизследователска и развойна активност на " Хюндай " бил с български флагове, надписи, даже на полицейските коли и мотори, което е ослепителен знак за отношението към страната ни, описа той пред медиите. " Стабилността в България се регистрира, тъй че да бъдем търпеливи, нещата с вложенията ще станат “, съобщи министър председателят.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР