България е предложила на срещата на военните министри от НАТО

...
България е предложила на срещата на военните министри от НАТО
Коментари Харесай

България предлага да продължи да осигурява рехабилитация на украински военни

България е предложила на срещата на военните министри от НАТО в Брюксел да продължи да обезпечава рехабилитация за украински военни. Това заяви служебният министър на защитата Димитър Стоянов пред български публицисти след края на двудневното съвещание на своите сътрудници.

По неговите думи съдружниците са разискали доставката на несмъртоносно оръжие на Украйна. България взе участие, предоставихме каски, бронежилетки, зимни дрехи, медицински пакети, означи той.

Списъкът по решението на Народното събрание е изпълнен, съобщи Стоянов, запитан дали може да се чака нашата страна да даде на Украйна още въоръжение.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг също даде брифинг, на който съобщи, че значимото в този момент е Украйна да разполага с задоволително муниции, с цел да изтласка съветските нашественици.

Столтенберг добави, че съдружниците са разискали опциите за увеличение на производството на муниции поради големите потребности на украинските войски. Според него Киев може да обърне хода на войната с оказваната от страните от пакта помощ. Не виждаме признаци Русия да се приготвя за мир, добави генералният секретар.

 Йенс Столтенберг, общоприет секретар на НАТО по време на съвещанието на министрите на защитата в Брюксел
Йенс Столтенберг, общоприет секретар на НАТО по време на съвещанието на министрите на защитата в Брюксел
Снимка: БТА/АР

По неговите думи страните в НАТО преразглеждат задачите за размера на военните си ресурси и насоките за военно обмисляне. Столтенберг добави, че два % от Брутният вътрешен продукт би трябвало да бъдат най-малко, а не " таван " за разноските за защита в алианса.

Той заяви, че на следващия ден ще пътува до Турция, където един от въпросите, които ще сложи, ще бъде за утвърждението от Анкара на участието на Финландия и Швеция в НАТО. Призовавам от месеци Турция да ратифицира и двата протокола за участие на Швеция и Финландия. Това е решение на Анкара. Унгария и Турция единствени не са утвърдили до момента протоколите, означи Столтенберг.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР