България е поръчала от Европейската комисия 1 милион тестове за

България е поръчала от Европейската комисия 1 милион тестове за ...

Борисов: Поискал съм един милион теста за коронавирус.България е поръчала от Европейската комисия 1 милион тестове за коронавирус". Това съобщи премиерът Бойко Борисов. "Трябва да има тестове, за да можем да тестваме максимум населението", заяви министър-председателят.

Този следобед отиде Борисов отиде до Перник, за да види готовия водопровод, който свързва водопроводните мрежи на Перник и София. И тъй като, за да може Перник да използа водата от София, трябваше и правителствено решение, Борисов посъветва кмета на Перник Станислав Владимиров да изпие една ракия с екоминистъра Емил Димитров:

"Най-добре да седнете на по една ракия за дезинфекция, днес той извади решение, подписа, той внесе извънредната точка за гласуване... вместо у тая коронавирус да ходите по съдилища... най-добре е по едно "извинявай", по една ракия и... защото ще продължите да работите заедно".

Кметът на Перник пък съобщи, че в момента в язовир "Студена" има 8,7 милиона кубика вода и ако той продължава да се пълни със същите темпове, до края на пролетта може да бъде отменен изцяло водния режим в областния град.

Всичко, което трябва да знаете за:Коронавирусът (914)

Източник: dnevnik.bg