България е поела ангажимент да поддръжка 2959 километра пътища в

...
България е поела ангажимент да поддръжка 2959 километра пътища в
Коментари Харесай

България е длъжна да поддържа 2959 км пътища за техниката на НАТО

България е поела ангажимент да поддръжка 2959 километра пътища в страната в положение, което да разрешава прекосяване на военна техника, сподели министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков. От тях автомагистралите са 882 километра.

С Министерството на обраната през тази година е координиран проект за организация на активността при оказване на поддръжка на страната-домакин на сили на НАТО, сподели министърът по време на парламентарния надзор в петък. По думите му пътищата са в положително технико-експлоатационно положение и са подобаващи за напредване на съответните военни елементи и съоръжение.

Проблеми, които не са от през днешния ден и през вчерашния ден, има по някои мостове, добави министърът. Нанков сподели по време на парламентарния надзор, че през идващите седем-осем години за няколко основни язовира в страна би трябвало да се обезпечи финансиране, поради задълбочаване на казуса с дефицита на питейна вода. Сред тях са язовирите "Нейковци ", "Кюстендил ", "Черни осъм ". За язовир "Нейковци " има направен механически план, импортиран през май в Министерството и признат от техническия експертен съвет при започване на юли.

Строителството на обекта, пречиствателната станция за питейни води и прилежащата към оборудването инфраструктура отпадна през 2014 година от съглашението със Световната банка за финансиране по разнообразни аргументи, измежду които и закъснение на процедури.

При обезпечаване на бъдещо финансиране от СБ за идващ интервал, за което има индикации, Министерството ще разполага с техническата документи за издаване на разрешението за градеж и за правене на тръжни документи за осъществяване на социална поръчка за избор на строител, сподели министърът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР