България е подписала писмо за намерение за участие в общ

...
България е подписала писмо за намерение за участие в общ
Коментари Харесай

Димитър Стоянов: Списъкът с военна помощ за Украйна е изпълнен

България е подписала писмо за желание за присъединяване в общ план за наблюдаване на Земята от Космоса, в който вземат участие 27 страни-членки на НАТО.

Това заяви Министърът на защитата Димитър Стоянов след съвещанието на сътрудниците си от пакта в Брюксел, което завърши към 14 часа локално време.

Склонен съм да имам вяра на изказванията на някогашния министър председател Кирил Петков за оказаната военна помощ на Украйна и той би следвало да знае какво прави държавното управление на четворната коалиция във всеки един миг, сподели министър Стоянов във връзка с военната поддръжка към Киев.

" Не мисля, че е загадка, мисля, че всеки един в България знае, че всичко, което се създава в нашия военнопромишлен комплекс, се осъществя там, където се води война, където се водят сражения. Това е нещо, което е известно. Фирмите, които са частни, и държавните имат подписани договори, само че по-пълна информация може да ви даде Министърът на стопанската система. В МО ние занапред започваме да произвеждаме муниции, тъй че е прекомерно рано да разясня ".

На въпрос дали решението на Народното събрание е за еднократна помощ, министърът отговори:

" Това, което е записано в решението на Народно събрание от 9 декември, е, че България би трябвало да даде помощ според един лист, който бе възложен от МО на Министерски съвет и по-късно на Народното събрание. Мога да кажа със удовлетворение, че този лист е изпълнен. По отношение на точка 6 от това решение е записано, че Министерски съвет би трябвало да продължи да оказва поддръжка на украинската страна съгласно българските благоприятни условия. Към момента българските благоприятни условия са такива каквито са. Ние сме дали този лист и оборудването към този момент е предоставено ".

България е подготвена да възвърне фонда за здравна рехабилитация, основан преди към 5 години, който е употребен от украински военнослужещи, само че сега не действа, сподели още министър Стоянов.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР