„България е подготвена да поеме своите отговорности като председател на

...
„България е подготвена да поеме своите отговорности като председател на
Коментари Харесай

Борисов: Защитата на правата на гражданите трябва да е основна при Брекзит

„ България е готова да поеме своите отговорности като ръководител на Съвета Европейски Съюз от началото на 2018 година и да поддържа преговорния екип в процеса по отдръпването на Обединеното кралство Англия и Северна Ирландия от Европейския съюз. Разчитаме на Вас като поръчител за прозрачността на преговорите”, съобщи министър-председателят Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила на среща с Мишел Барние, основен договарящ от страна на Европейска комисия за Брекзит.

Премиерът Бойко Борисов посочи, че България поддържа издигането на въпросите за правата на жителите като първокачествен приоритет. По думите му, за задачата в бъдещото съглашение за отдръпване следва да бъде заложен недискриминационен и дейно използван механизъм, който да сътвори правна сигурност за дълготрайно и непрекъснато пребиваващите в страната европейски жители. Борисов акцентира особената си угриженост във връзка с огромния брой студенти във Англия.

„ За България правилото на единството на Общността в договарянията с Обединеното кралство е доста значим, по тази причина от основно значение ще бъде постигането на съглашение за отдръпване, което по обективен и уравновесен метод да подсигурява ползите на всички страни членки и на техните жители “, съобщи българският министър-председател. Той изрази вяра, че и след Брекзит Европейският съюз и Англия ще останат сътрудници в области като сигурността и битката с тероризма.

Борисов и Барние показаха общо мнение за изключителната значимост на уреждането на финансовите отговорности на Обединеното кралство към Европейски Съюз въз основа на правилото на осъществяване на всички поети задължения. Придържането към този метод ще способства за минимизирането на отрицателните резултати върху бюджета на Европейски Съюз и не би довело до промени във вноските на страните членки в бюджета на Съюза.

Премиерът Борисов акцентира персоналния принос на господин Барние за ефикасната подготовка на договарянията с Лондон и изрази убеденост, че екипът му ще реализира най-благоприятен за жителите на Европейския съюз резултат.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР