България е подала кандидатурата си за председател и вицепредседател на

...
България е подала кандидатурата си за председател и вицепредседател на
Коментари Харесай

България кандидатства за шеф на Световната организация по туризъм

България е подала кандидатурата си за ръководител и вицепредседател на Регионалната комисия " Европа " на Световната организация по туризъм (СОТ) към Организация на обединените нации, за което организацията е уведомила останалите членки.

Това стана ясно по време на среща в Белград сред министъра на туризма Николина Ангелкова с генералния секретар на Световната организация по туризъм (СОТ) към Организация на обединените нации Талеб Рифай. Тя бе в границите на Конференцията за стабилно развиване на туризма в Дунавския район: Нови вероятности, оповестиха от туристическото ведомство.

Решението евентуално ще бъде взето по време сесията в Китай. Също там ще бъде показана за утвърждение и Конвенцията на етиката в туризма на СОТ. Министерството на туризма взе участие в работната група за основаването на документа, който ще се придържа към правилата, заложени в Глобалния кодекс на етиката в туризма на международната организация.

Предвижда се в края на месец май 2018 година да бъде проведена интернационална конференция в София на тематика туризъм и енергетика, на която ще бъдат поканени представители на Европейската комисия и Телеб Рифай, заяви министър Ангелкова. Конференцията ще се провежда в границите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Талеб Рифай поздрави министър Ангелкова за положителната организация на конференция на първия Международен конгрес на международните цивилизации и модерния туризъм под егидата на СОТ, който се организира в края на 2016 година Двамата разискаха опцията конференцията да стане обичайната и България да бъде хазаин на всеки 2 години.

Министър Ангелкова акцентира, че единствено преди броени дни София бе хазаин на друга значима демонстрация в партньорство с организацията - втория интернационален семинар " По Западния път на коприната ". За присъединяване в нея бяха поканени представители на 33-те страни членки на програмата на

Министърът на туризма Николина Ангелкова организира в Белград работна среща с оферти за нов общоприет секретар на Световната организация по туризъм (СОТ) към Организация на обединените нации Зураб Пололикашвили от Грузия.

Неговата кандидатура за виновния пост бе гласувана в границите на 105-ата сесия на Изпълнителния съвет на СОТ в Мадрид през месец май 2017 година и България беше измежду страните, които я поддържаха.

Двамата разискаха опциите за съдействие сред Министерството на туризма и СОТ, както и бъдещи взаимни начинания за устойчивото развиване на бранша.

Николина Ангелкова срещна Зураб Пололикашвили с подхванатите от туристическата администрация стъпки за устойчивото развиване на туризма и го увери, че България ще продължи да бъде един от най-активните членове на СОТ.

Новият общоприет секретар на организацията ще бъде с мандат 2018- 2021 година Очаква се изборът да бъде оповестен на 22-рата сесия на Генералната асамблея на СОТ в китайския град Ченду през септември тази година.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР