България е петата страна в Европа, която ще бъде домакин

...
България е петата страна в Европа, която ще бъде домакин
Коментари Харесай

България е петата страна домакин на Европейската волейболна гала

България е петата страна в Европа, която ще бъде хазаин на едно от най-престижните събития в календара на CEV - жребия за Шампионските лиги и съпътстващата Европейска волейболна церемония.
 ЦСКА победи Левски в същинска волейболна драма
ЦСКА победи Левски в същинска волейболна драма

Двубоят се игра пред към 400 почитатели в столичната зала " Васил Симов "

Дълги години церемонията се организираше във Виена. През 2014 година в австрийската столица българската националка Емилия Николова беше отличена от всички нови лица в най-класния волейболен шампионат за " Дебютант на годината в Шампионската лига " поради отличните ѝ изяви с италианския " Просеко Док-Имоко " в първия ѝ сезон в най-престижната конкуренция.

След 2015 година управлението на Европейската конфедерация взе решение да внесе многообразие и да повери форума на други страни от Стария континент.

Така през 2016 година хазаин на церемонията по тегленето на жребия и Европейската Волейболна Гала стана Рим (Италия). На нея също имаше българско наличие измежду наградените. Бившият ни национал и капитан на мъжкия народен тим Владимир Николов получи приз за повсеместен принос към волейбола.

През 2017 година уредник на събитието бе Москва (Русия), а през 2018 година Будапеща (Унгария) одобри церемонията.

През актуалната 2019 година ЦЕВ повери това извънредно значимо и грандиозно събитие на Българска федерация по волейбол, като целият европейски хайлайф във волейбола идва в София.

Жребият за Шампионска лига ще се организира през днешния ден (25 октомври) от 18:00 часа в зала " Киото " на хотел " Маринела ". След 19.30 часа в зала " София " стартира и Волейболната Гала на CEV, на която ще бъдат отличени и някои от огромните звезди на европейския и международен волейбол.

Сред формалните посетители е цялото управление на Европейската волейболна конфедерация, президенти и представители на близо 60 клуба в Европа, както и цяла плеяда известни имена и волейболни митове, измежду които Франческа Пичинини (Италия), Виктория Рава (Франция), Неслихан Демир (Турция) и един от най-големите волейболисти за всички времена на Холандия - Бас ван де Гор.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР