България е първата страна в Европа, която ще предлага застраховки

...
България е първата страна в Европа, която ще предлага застраховки
Коментари Харесай

Първи в ЕС предлагаме застраховки срещу хакери

България е първата страна в Европа, която ще предлага застраховки против хакерски офанзиви. От услугата ще могат да се възползват както жители, по този начин и институции и компании, предаде БНТ. От IT бранша упорстват за по-ефективна работа сред институциите и частния бранш за предварителна защита на хакерски офанзиви. Един от положителните образци е Израел, където положителното партньорство сред държавния и частния бранш дава резултат. 

" Знам доста малко за офанзивата, не съм проучвал по-подробно. Но от това, което знам, тази офанзива се е случила преди няколко седмици, откраднали са данни и е имало приключване ", разяснява офанзивата против НАП Орен Елимелех, интернационален специалист по киберсигурност от Израел. " В Израел имаме доста такива случаи, които са сходни на този. Например, тъкмо преди два дни, се случи такава офанзива по време на изборите. Някой открадна данни от една от партиите и ги популяризира обществено. Това, което вършим ние е да помогнем на такава партия или организация.

Ние се опитваме да разберем по какъв начин е станало приключването, да съберем тези данни и да ги отстраним от интернет мрежата, което значи, че проверяваме компютри, интернет мрежа, мобилни устройства, телефонни позвънявания, преносими компютри. Търсим информация по какъв начин се е случило приключването и къде са отишли данните. Ние се опитваме да намерим така наречената " принадлежност ", което е доста мъчно да се направи - да открием офанзивата и по какъв метод тя е обвързвана с нейния източник. Преди по-малко от месец, една от главните институции в Израел беше атакувана, имаше приключване на данни на съвсем 2,9 млн. жители. Ние помогнахме на организацията за следствието, събрахме информация и всичко се върна в обикновено състояние ", изясни той. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
НАПИШИ КОМЕНТАР