България е първа в класация за броя на пътувалите в

...
България е първа в класация за броя на пътувалите в
Коментари Харесай

Гръцките туристи пътуват най-много в България

България е първа в ранглиста за броя на пътувалите в чужбина гръцки туристи през предходната година. За Великденските празници още веднъж има нарастване на гърците, които ще посетят България, като има нараснал интерес към СПА дестинациите у нас, означават гръцките туроператори.

„ България завоюва доверието на гръцките туристи през миналата година “, сочи изследване на Националната банка на Гърция. През 2018 година 2 370 000 гърци са посетили като туристи прилежаща България. В класацията за туристически пътувания в чужбина следва Турция с по-малко от един милион гръцки туристи, Германия с близо 500 000 и Италия с 405 000.

Статистиката се базира на закупените от гръцки туристически организации пакети за екскурзии и почивки през 2018 година. Пътуванията за Великденските празници са увеличени с 15% спрямо предходната година, съобщи БНР.

В същото време гръцките туристически организации, както и хотелиерите, оповестяват за нараснал интерес на български туристи по Великденските празници. Отново българите избират Северна Гърция, където огромна част от хотелите са резервирани единствено от българи. Тази година резервациите за отмора са за повече от една седмица, оповестяват хотелиерите. От островите ползата на българските туристи е на първо място към Тасос, Корфу и Санторини.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР