България е парламентарна република, а решенията и тяхното изпълнение зависи

...
България е парламентарна република, а решенията и тяхното изпълнение зависи
Коментари Харесай

Денков отговори на Радев: Служебното правителство също пращаше военна помощ на Украйна

България е парламентарна република, а решенията и тяхното осъществяване зависи от Народното събрание и от излъченото постоянно държавно управление. Ние прецизно съблюдаваме решенията на Народното събрание. Това съобщи министър-председателят акад. Николай Денков във връзка изявлението на президента Румен Радев, който сподели, че курсът на новото държавно управление е да тласка България все по-близко до войната.



Премиерът продължи, че войната си е там, където си е и единствената гаранция за България е присъединяване й в Северноатлантическия пакт. " Държави, които не са членове на този пакт - Молдова, Украйна, Армения, Грузия, всяка от тях има доста съществени проблеми. В същото време доста по-малки страни нямат такива проблеми, тъй като са членове на Северноатлантическия пакт.

По думите му страната ни трябва да следва всички условия, които следват от това присъединяване и няма по-добър поръчител за нашата сигурност. " Ние сме част от тази групова сигурност и би трябвало да си изпълняваме отговорностите. Служебното държавно управление също изпращаше военна помощ за Украйна. Министър Тагарев изясни, че това, което приготвяме е сходно на пакетите, изпратени от служебното държавно управление ", посочи акад. Денков.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР