България е окупирана от съветската армия на 5 септември 1944

...
България е окупирана от съветската армия на 5 септември 1944
Коментари Харесай

За колко дни ще бъде забравен паметникът на съветската армия? Отговорът е в Плевен

България е окупирана от руската войска на 5 септември 1944 година, без да сме разгласявали война на Съюз на съветските социалистически републики. Тук няма умрял нито един руски боец.

Но това към този момент всеки, който употребява мозъка си предопределение, го знае.

 

Помните ли, че пред НДК имаше колосален монумент, отдаден на 1300-а годишнина от основаването на българската страна. Започна да се разрушава и след дълги разногласия, диспути и кавги бе ограден и последователно се самоотписа от пространството в градинката. Въпреки, че въплъщаваше нещо, с което всеки българин се гордее или би трябвало да се гордее, той към този момент е забравена тематика. Защото животът продължава, събитията следват едно след друго, светът се трансформира, хората се трансформират – популярност Богу и драматизма към неговата орис избледня.

 

А какво ще кажете за онази смайваща с размерите си камара на Бузлуджа, която бе издигната в възхвала на Българската комунистическа партия. През 1981 година Тодор Живков открива епичното нещо, като декларира, че партията е тази, която управлява и води българския народ към светлото комунистическо бъдеще.

Днес паметникът е руина и най-големият клозет на такава надморска височина в света.

 

Реалността обаче е, че Българска социалистическа партия и останалите леви може изобщо да не попаднат в Народното събрание. Дотам пропаднаха с техните завещания и искания. Повече щяха да завоюват, в случай че вместо чудовището- паница, бяха вдигнали монумент на четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа, положила кости на метри от бруталното пропагандно съоръжение… Е да де, само че Българска комунистическа партия е следвало руския модел, който признава единствено властта и отново властта. Ако е еднолична, диктаторска и репресивна – още по-добре.  

Седмица след преместването на паметника на руската войска никой към този момент няма да приказва за него. Така наречените леви, ще продължат да карат западните си коли, да пътуват в страните от омразния Запад, да изпращат децата си там и да си броят сметките в евро и долари. Роякът от техни наследници, които през днешния ден издигат някакви лозунги в отбрана на руските времена и времето на Вълко Червенков, български премиер-агент на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), в петък ще се качат на уикендовите полети към Рим, Париж, Лондон, Берлин и Мадрид, а граничните пунктове към Гърция ще се задръстят от коли, цялостни с нашенци.

 

И това е обикновено, тъй като бъдещето и тъкмо в тази посока.

 

В Плевен смъкнаха паметника на руската войска и на негово място се издигна подобен на ген. Владимир Вазов и героите от 9-а Плевенска дивизия, популяризирала се в целия свят при боевете край Дойран. Плевенчани го направиха и историята си пристигна на мястото.

Освен това се оказва, че непобедимата руска войска е победима и украинците потвърждават това всеки ден…

 

Огнян Стефанов

 

П.П. Израснал съм на метри от Паметника на 4-и пехотен полк и Паметника на Свободата в плевенската Градска градина. Те са в съзнанието и сърцето ми. Това има огромно значение за мен.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР