България е обвинена в стрелба по бежанец, съобщава .Видео, публикувано

...
България е обвинена в стрелба по бежанец, съобщава .Видео, публикувано
Коментари Харесай

Sky News обвини България в стрелба по бежанец, МВР отрече

България е упрекната в пукотевица по емигрант, оповестява.

Видео, оповестено от медията, демонстрира какмлад сириец е обстрелван на границата с Турция.Това са първикадри на търсещ леговище, който е ударен с бойни патрони на границата с Европейски Съюз, допълват от малкия екран.

Твърди се, че фрагментите са снимани на 3 октомври покрай българо-турската гранична ограда и демонстрират по какъв начин 19-годишният Абдула Ел Рустум пада на земята, откакто патрон минава през ръката му.

Самият той твърди, че е бил прострелян от български гранични чиновници, откакто те са хванали групата му нелегално да влиза в страната и са ги отблъснали назад в Турция.

Видеото наподобява любителско и не потвърждава, че сириецът е фактически прострелян от български граничари.

" Появи сезелено транспортно средство с двама български офицери. Те пристигнаха към нас.Стреляха два пъти във въздуха, а по-късно започнаха да стрелят тъкмо пред нас на земята. Начинът, по който стреля по мен, беше директен път и той възнамеряваше да ме убие ", раказвасириецът.

От вътрешното министерство прецизират, чепри случая става дума за опит на 65 лица да преминат границата. Мигрантите са се държали нападателно и враждебно. Хвърляли са камъни и горящи предмети към служителите на реда в региона, написа Bulgaria On Air.

По информация на държавното радио е потърпевш служител на реда от Гранично ръководство " Средец ". Нанесени са вреди на автомобила на чиновниците. За случая са известени и турските управляващи. На 2 ноември е имало среща на българо-турската гранична комисия по отношение на случая.Тя се е провела на територията на Турция.

Това е позицията, която външното министерство е изпратило до Sky News.

На 8 декември ще се решидали България да влезе в Шенген. Малко по-раноАвстрия публично сподели „ не “ на присъединението на България и Румъния към Шенгенското пространство.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР