"България е облагодетелствана и в трите сценария на Европейската комисия

...
"България е облагодетелствана и в трите сценария на Европейската комисия
Коментари Харесай

Андрей Новаков: България е облагодетелствана и в трите сценария на ЕК за бъдещето на бюджета

"България е облагодетелствана и в трите сюжета на Европейската комисия (ЕК) за бъдещето на европейския бюджет. Публикуваното предложение на Европейска комисия значи, че сме крачка по-близо до опазване на досегашното финансиране в по-бедните райони ", разяснява Андрей Новаков, евродепутат от ГЕРБ/ЕНП по време на среща с кметове и представители на общини от Югозападна България, провела се в Благоевград. Реакцията е във връзка на оповестената през вчерашния ден визия на Европейска комисия за многогодишния бюджет на Европейския съюз за интервала 2021-2027 година

По думите на Новаков, всеки сюжет планува друг размер на вложенията посредством кохезионната политика, както и друг брой страни, които ще се възползват след 2020 година Така да вземем за пример, при редуциране на сегашните вложения от 370 милиарда евро на 246 милиарда евро, страни като Германия, Франция, Италия и Испания няма да могат да се възползват от кохезията. В същото време, финансирането за България по линия на Европейския фонд за районно развиване, Европейския обществен фонд и Кохезионния фонд ще бъде непокътнато.

Според евродепутата, визията на Европейска комисия идва вследствие на подготовката на Българското председателство през 2017 година и свършената работа от старта му до момента.

Европейска комисия ще разгласява финалното предложение най-късно при започване на май 2018 година и чака година по-късно европейските водачи да реализират единодушие по многогодишния бюджет.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР