България е най-корумпираната от всичките 28 страни членки на Европейския

...
България е най-корумпираната от всичките 28 страни членки на Европейския
Коментари Харесай

Трансперънси интернешънъл: България е най-корумпираната страна в Европейския съюз

България е най-корумпираната от всичките 28 страни членки на Европейския съюз. Това установи за поредна година " Трансперънси интернешънъл " в показателя си за усещане на корупцията. В класацията за 2017 година страната ни е на 71-во място от общо 180 страни. А индикаторът ни за чувство за корупция е 43, тъкмо междинният за цялата ранглиста. В нея показател 100 значи цялостна независимост от корупция, а нула - изключително висока корумпираност. Резултатът на България в този момент е с 2 пункта по-добър, в сравнение с за 2016 и 2015 година.

Представяйки новия показател довечера, генералният шеф на " Трансперънси интернешънъл " Карл Долън означи внезапен срив на Унгария - с индикатор 45, който е с 3 пункта по-нисък от 2016 година и с 10 под 2012 година. Подобна наклонност се следи и за Полша. И по тази причина " Трансперънси интернешънъл " предлага Еврокомисията да наложи особено наблюдаване върху битката против корупцията във всички страни членки, както към този момент прави за България и Румъния.

Долън означи пред Ройтерс, че е подигравка България и Унгария, като еврочленки, да отхвърлят неотложно участие на Черна гора, тъй като била доста корумпирана. Бившата югославска република е с индикатор 46 и изпреварва и България, и Унгария в класацията.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР