България е най-бедната, но и най-евтината страна в Европейския съюз.

...
България е най-бедната, но и най-евтината страна в Европейския съюз.
Коментари Харесай

Икономист: Скандалите у нас отблъскват чуждите инвеститори

България е най-бедната, само че и най-евтината страна в Европейския съюз. Това сподели статистика на проучване по отношение на стандарта на живот у нас. Стопанската камера разгласи, че от 2007 до 2017 година има цялостен срив на директните задгранични вложения.
„ Те са оня мотор, който би трябвало да вкара в нашия действителен бранш и в услугите, артикули с високо добавена стойност, от които да печелим ", сподели в ефира на " Здравей, България " финансовият специалист Мика Зайкова.

Тя добави още, че имаме негативен търговски баланс и намаляване на растежа на Брутният вътрешен продукт.

Според икономическия специалист Стоян Панчев, свадите и проблемите с икономическото ни положение отблъсква задграничните вложители, както и неработещите институции. " Ситуацията с неработещия Търговски указател е типичен образец за неработещи институции ", показва Панчев.

„ Най-важният проблем е, че хората не са сигурни за парите си. Виновна е слабата и нереформирана правосъдна система”, сподели още Мика Зайкова.

„ Нашата минимална работна заплата предходната година е 235 евро, а стандартът на покупателната дарба е 580 евро. Това е индикатор за ситуацията ни”, добави тя.

Според Стоян Панчев казусът е, че заплатите и приходите порастват, само че не задоволително бързо, както при другите страни, които имат свободна стопанска система. Затова действително не можем да ги догоним.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР