България е най-бедната държава в Европейския съюз, защото разпределението на

...
България е най-бедната държава в Европейския съюз, защото разпределението на
Коментари Харесай

Проф. Духомир Минев: България е най-бедната държава в ЕС, защото разпределението на доходите у нас е дълбоко сбъркано

България е най-бедната страна в Европейския съюз, тъй като разпределението на приходите у нас е „ надълбоко сбъркано ”. Това сподели в предаването „ Лице в лице ” проф. Духомир Минев от Българската антибедност мрежа.

„ Пропорциите, на които се разпада брутният вътрешен артикул, на които се разпадат приходите сред другите групи у нас, са най-неблагоприятни от всяка позиция. В такива условия на разхвърляно систематизиране политическата народна власт неизбежно е фасадна народна власт. И ние знаем какво значи това ”, разяснява проф. Минев.

Според него в сходни обстановки са изпадали страните от съвсем целия свят, у нас обаче в това отношение се стигнало до крайности.

„ Свръхконцентрация на приходи и благосъстояния се назовават тези крайности. Знаете данните на „ Оксфам ” за целия свят. Знаете, че приказваха са 6 или 8 индивида, които имат толкоз, колкото има половината население на земята. Това са крайностите. Приблизително нещо такова се появи и при нас ”, уточни специалистът.

„ Струва ми се значимо това, което направи президентът Радев – да обърне внимание на неравенствата и на бедността, т.е. на качеството на разпределението на приходите у нас, което е най-ниското в Европейски Съюз ”, разяснява още проф. Минев.

Повод за този му коментар е изявлението на българския държавен глава този месец, когато той предложи бюджетният остатък да се разпределя от Народното събрание, а не от Министерския съвет.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР