България е наш стратегически партньор и един от най-големите приятели

...
България е наш стратегически партньор и един от най-големите приятели
Коментари Харесай

Заев: България е наш стратегически партньор и голям приятел

България е наш стратегически сътрудник и един от най-големите другари на Република Северна Македония. Това съобщи министър-председателят Зоран Заев във връзка думите на българския президент Румен Радев, който на среща с посланиците си в страната сподели, че поддръжката на София за Скопие не е безусловна.
Заев съобщи на конференция, че би трябвало да прочете изказването на българския президент за казаното от него, с цел да се осведоми изцяло, добавяйки, че е уверен, че България ще бъде отпред измежду поддръжниците на македонските желания за консолидиране и че думите Радев са мотивация за превъзмогване на разликите сред комисиите по исторически въпроси.
„ България е наш откровен и огромен другар, само че в това време в полза на България е консолидираното на Република Северна Македония в НАТО и Европейски Съюз. Това неведнъж са изтъквали и президентът Радев, и министър председателят Бойко Борисов, тъй че имам вяра, че може би използването на думите значи и обосноваване на двете страни да преодолеят отворените въпроси, които сега са налице сред двете комисии за историческите разлики. Вярвам, че посланието е в този дух “, сподели Заев.
Точно Борисов и изключително Радев, добави македонският министър председател, постоянно споделят, че другарството пораства, подхранва се и се предизвиква. " Ние имаме задължението всички да се държим по подобен метод ", сподели Заев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР