България е напълно готова да влезе в Шенген, заяви еврокомисарят

...
България е напълно готова да влезе в Шенген, заяви еврокомисарят
Коментари Харесай

Еврокомисарят по миграция: България е напълно готова да влезе в Шенген

България е изцяло подготвена да влезе в Шенген, съобщи еврокомисарят за миграцията, вътрешните работи и поданството Димитрис Аврамопулос в особено изявление за Българска национална телевизия. По думите му, България от дълго време е изпълнила всички критерии за участие. Аврамопулос изрази вяра, че промяната на тъй наречените "Дъблински правилник ", който дефинира разпределението на мигранти в Европа, да бъде реформиран до края на юни, какъвто е крайният период.

Доколкото приказваме за България, имам вяра, че страната е пред прага на Шенгенската зона. България е изпълнила всички условия, страната по-добре ръководи външните граници и в същото време направихте толкоз доста неща. Нашите американски другари би трябвало да знаят, че Европейски Съюз стартира доста начинания и откри доста по-ефикасна система за ръководство на границите: имаме входно-изходната система, имаме ЕТИАС - Европейската система за информация за пътуванията, която ще бъде финализирана тази година, и имаме доста положително взаимоотношение сред страните членки. Обменяме повече информация, всички точки са свързани, нещо, което допреди 3 години не се случваше. Отбелязахме напредък и, несъмнено, България е част от нашата обща тактика за повече сигурност и по-добро ръководство на границите. Не мисля, че има каквито и да било спънки освен петте страни да влязат в Механизма за визова взаимност на Съединени американски щати, само че България и Румъния скоро да бъдат признати и в Шенген, съобщи Аврамопулос.

От момента, в който станеш член на Шенгенската зона, една от отговорностите ти е да пазиш по-добре общите ни европейски граници, което е обвързване за всички страни. И, както съм казвал преди, България е изпълнила всички условия и имам вяра, че доста скоро ще можем да идваме в България, без да демонстрираме паспортите си на границата и българите ще се радват на свободното пътешестване в Европа, уточни еврокомисарят.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР