България е надежден съюзник в НАТО и който твърди обратното

...
България е надежден съюзник в НАТО и който твърди обратното
Коментари Харесай

Заков: България е надежден съюзник в НАТО

" България е благонадежден съдружник в НАТО и който твърди противоположното споделя лъжи ". Това декларира министърът на защитата Драгомир Заков в позиция в профила си във Facebook.

" 63% поддържат България да бъде част от НАТО и Европейски Съюз, а поддръжката за участие в НАТО е на рекордно високо равнище.

Най-надеждната отбрана за сигурността, суверенитета и териториалната целокупност на страната е участието в НАТО и Европейски Съюз. Там, където постоянно можем да разчитаме на нашите съдружници и сътрудници ", декларира министър Заков.



" Ако някой твърди, че сигурността на България е обезпечена независимо и с официално участие, основано на опортюнизъм - това е груба операция и вкарва българските жители в подвеждане ", декларира още Драгомир Заков.

" Благодарни сме на Нидерландия за помощта за защита на въздушното пространство. Два пъти Конгресът в Съединени американски щати гласоподава България да получи F-16, т.е. България е благонадежден съдружник и стратегически сътрудник, в това число при опазването на класифицирана информация ", написа министър Заков.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР